На Кіровоградщині підполковник ДСНС вимагав хабарі з власників АЗС

фото npu.gov.ua

На Кіровоградщині підполковник цивільного захисту займався поборами з підприємців. Начальника одного з міськрайвідділів ДСНС області викрили оперативники обласного управління захисту економіки.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Найполіції України.

Щоб відвернути від себе підозру, начальник відділу ДСНС області передав гроші підлеглому для їх приховування. Затримали керівника в службовому кабінеті співробітники Управління захисту економіки у Кіровоградській області Нацполіції та військової прокуратури Кіровоградського гарнізону Південного регіону України.

Під час проведення профілактичних заходів з протидії корупції, оперативники обласного управління захисту економіки викрили начальника одного з міськрайвідділів ДСНС області. Підполковник цивільного захисту займався вимаганням коштів з підприємців за не проведення перевірочних заходів на об’єкті з підвищеною небезпекою – АЗС.

На підставі зібраної інформації слідчі військової прокуратури відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

У межах провадження правоохоронці задокументували факт вимагання та одержання 5 тисяч гривень неправомірної вигоди від представників АЗС. Крім того, щоб відвести від себе підозри, начальник відділу передав хабар підлеглому, щоб той заховав гроші.

16 березня, підполковника цивільного захисту затримали в службовому кабінеті оперативники Управління захисту економіки (УЗЕ) в Кіровоградській області Нацполіції та слідчі військової прокуратури Кіровоградського гарнізону Південного регіону України.

Начальник міськрайвідділу ДСНС області затриманий у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар

2 коментаря до На Кіровоградщині підполковник ДСНС вимагав хабарі з власників АЗС

  1. А чи хто бачив їх оте місцеве “межигірря” в природоохоронній зоні в сосновому бору на миколаївці біля річки і досі, під виглядом профілакторія ДСНС, вже навіть на третьому році війни. Ото і все обличчя тих, хто там керує.

  2. Даёт клятву, ложа руку на сердце, как красиво говорят, что они любят народ и
    Родину и тут же нагло вымогает или ворует деньги. Когда они нажрутся.

Коментарі заборонені.