Біля медзакладів Кропивницького шахраї ошукали трьох пенсіонерів

У Кропивницькому працівники поліції викрили аферистів, які організували схему задурення літніх людей біля медичних закладів міста.

Про це повідомляють у Кропивницькому відділі поліції Кіровоградської області.

Учасниками шахрайської групи виявилися 37-річна жителька обласного центру та двоє її знайомих, 42 та 44 років. Біля місцевих лікувальних закладів зловмисники ошукали трьох пенсіонерів, заволодівши їх грошима. Працівники поліції перевіряють причетність викритих осіб до вчинення подібних злочинів, так як потерпілих від дій аферистів може бути набагато більше.

Біля медичних установ Кропивницького поплічники обирали жертву, переважно людину похилого віку, від 60 до 80 років, потім швидко розподіляли між собою ролі й діяли за відпрацьованою схемою.

Одним з потерпілих став 60-річний місцевий житель. На алеї біля лікарні шахраї помітили літнього чоловіка. Попередньо прикривши обличчя марлевою пов’язкою, один із зловмисників обігнав пенсіонера і непомітно кинув поперед незнайомця зім’яті сувенірні грошові купюри, дуже схожі на справжні. Потім він звернув увагу перехожого на «гроші» й запропонував поділитись «знахідкою». У цей момент до них підбіг один із спільників та почав говорити, що загубив гроші й запитав чи не знаходили вони їх. Після чого злодій попросив показати вміст гаманців чоловіків. Згідно з розробленим шахрайським планом напарник афериста показав свій пустий гаманець, а при огляді гаманця потерпілого, зловмисник непомітно взяв частину коштів та поклав до кишені.

16819163_1799902600234683_8377833726115648274_o

У такий же спосіб шахраї одурили 65-річну місцеву жительку. Потерпіла вийшла з аптеки й направлялася до своєї палати. Зустрівши на своєму шляху незнайомців, жінка стала жертвою чергової афери. Вже у палаті пенсіонерка виявила відсутність грошових коштів у сумі 2100 гривень.

Після оборудок шахраї зустрічались, ділили порівну між собою чужі гроші, які потім витрачали на власні потреби. Зловмисники встигли заволоділи коштами потерпілих на суму близько 4 тисяч гривень.

Ошукані люди похилого віку, зрозумівши, що стали жертвою аферистів, звернулися з відповідними заявами до поліції.

«У результаті проведення низки слідчо-розшукових заходів, працівникам поліції вдалося викрити серійних шахраїв. За цим фактом розпочато досудове розслідування за ч. 2 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України, – повідомив начальник Кропивницького відділу поліції Дмитро Авдієнко. – Зловмисникам загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк до п’яти років, або позбавлення волі на строк до трьох років».

Аферисти вже були раніше судимі за скоєння аналогічних злочинів. Крім того, відносно одного із шахраїв у суді розглядається справа, щодо скоєння крадіжок у громадському транспорті.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар