Сьогодні кіровоградські астрофотографи показуватимуть Сатурн на “тротуарці”

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Кіровоградські астрофотографи запрошують містян на “тротуарку” – сьогодні, 17 червня, з 20:30 до 22:30 дивитимуться на планети та Місяць. Зокрема, можна буде побачити Сатурн. Кіровоградці збиратимуться по вул. Євгенія Тельнова (колишній проспект Правди) – біля центрального входу в Дендропарк. 

Один із організаторів “тротуарки” Олександр Урусов розповів Першій електронній, що ідея подібних заходів зародилася давно. Її ініціатором є викладач льотної академії Вадим Лефтор. Зараз команда кіровоградські астрофотографів, які проводять такі заходи, налічує 4.

“Серйозно зайнятися подібним видом популяризації астрономії почали ще рік тому, коли було затемнення Сонця, але більш загального і серйозного формату захід набув 9 травня, коли спостерігався транзит Меркурія по диску Сонця. Після цього багато людей цікавились, коли ще подібні заходи будуть. Ми створили групу у соцмережі, почали роздавати візитки. Людям це подобається”, – каже Олександр.

За ліком це вже буде третій захід. І планується ще далеко не один, оскільки в літку погода є, відповідно, можливості влаштовувати “тротуарки” хоч щотижня.

Телескопи приносять організатори. Тож на “тротуарку” можуть прийти всі бажаючі – перегляд безкоштовний.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар