У Попельнастому ремонтують єдиний в районі пам’ятник Шевченку

У селі Попельнастому Олександрійського району ремонтують пам’ятник Тарасу Шевченку. Композиція являє собою 3,5-метровий бюст Кобзаря, встановлений на пагорбі. Позаду бюста розташований підковоподібний барельєф. 

Як повідомляє «Моя Олександрія», пам’ятник був відкритий в 1987 році і є єдиною в районі (окрім м. Олександрії) пам’яткою, присвяченою видатному українському поетові.

Напередодні 200-річчя з дня народження Шевченка (нар. 9 березня 1814 р.), пам’ятник вирішили гідно оновити, привести в порядок. У листопаді-грудні минулого року цю ініціативу підтримало місцеве сільгосппідприємство ім. Т. Шевченка.

Підприємство виділило 20 тис. грн., за які була споруджена 16-метрова ступінчаста доріжка до пам’ятника, а також проведені косметичні ремонти постаменту, на якому стоїть бюст і заднього барельєфа. До речі, сходинок раніше не було взагалі, і добиратися до Кобзаря доводилося з природного схилу. Особливо це викликало проблеми в сльотаву погоду.

Ще 20 тис. грн. будуть виділені цього року з сільського бюджету, щоб застелити основу композиції тротуарною плиткою і упорядкувати прилеглу територію. Всі роботи планується закінчити до ювілейної дати.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар