Для пілота, який посадив вертоліт в Петрівській колонії, прокурор просить 10 років ув’язнення

Вирок по найрезонанснішій спробі втечи ув’язнених повинні винести в кінці січня.

Про це повідомляє «Комсомольська правда в Україні».

Відбулися дебати сторін у судовому процесі про спробу втечі двох ув’язнених із 49-ї колонії посиленого режиму в Кіровоградській області.

Нагадаємо, навесні минулого року на футбольне поле одного з секторів зони приземлився вертоліт Robinson – 44, за кермом якого перебував колишній військовий льотчик із Києва Євген Зотов. А поруч – пасажир, який орендував вертоліт в Києві і сів у нього в Олександрії. В руках у пасажира виявився макет автомата Калашникова. Під його прицілом льотчик був змушений був посадити вертоліт в колонії. Але коли двоє ув’язнених спробували залізти в кабіну, Зотов вискочив з кабіни і викинув ключі, вигукнувши: “Я заручник!”.

«Зотов виконував звичайний комерційний політ, не здогадуючись про його мету», – стверджує адвокат льотчика Однак прокуратура клопотала перед судом про його арешт і тепер наполягає на тому, що Зотов свідомо сприяв організації втечі.

«Прокурор попросив для мого підзахисного максимальну міру за сукупністю статей, – сказав адвокат Олексій Наумов . – Ми сподіватимемося, що справедливість восторжествує в апеляційній інстанції».

Організатором втечі був кримчанин, який сидів за крадіжку грошей через електронні рахунки. Він взяв у спільники молодого в’язня, а той залучив до затії вітчима, який й орендував вертоліт.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар