Четверо кіровоградських журналістів стали переможцями всеукраїнського конкурсу

У п’ятницю, 11 грудня, у Києві підбили підсумки конкурсу аналітичних матеріалів «Регіональні Голоси за Демократію», який реалізовувався “Прес-клубом реформ» у партнерстві із мережею громадських організацій за підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини. На конкурс було відправлено 60 журналістських матеріалів з Вінницької, Житомирської, Запорізької, Кіровоградської та Херсонської областей, серед яких обрали десятку переможців. Серед них і четверо кіровоградців – Ігор Токар, Тетяна Колісник, Дмитро Сінченко та Лілія Кочерга.

Як зазначають організатори, конкурс проходив у чотирьох номінаціях – публікація в електронній пресі, публікація у друкованій пресі, телевізійний матеріал та матеріал на радіо. Тематика статей, що приймалися до розгляду, варіювалася від тем «Демократія» і «Роль громадянського суспільства» до історій успіху громадських організацій. Кіровоградські журналісти стали переможцями у трьох номінаціях.

Публікація в електронній пресі: блогер Дмитро Сінченко, стаття «Політична корупція. Як протидіяти?» та журналіст Першої електронної газети Тетяна Колісник, стаття «Громадське опитування за 600 тис. грн: демократія чи гроші на вітер?».

«Телевізійний матеріал»: журналіст каналу «112» Ігор Токар, матеріал про розслідування тендерів від Міноборони.

«Матеріал на радіо»: Лілія Кочерга, ряд радіопрограм «Це моя країна».

Кожну роботу журі оцінювало за шістьма критеріями – зрозумілий, обґрунтований виклад та легкий стиль подачі, наявність висновків, прогнозів, перспектив, висвітлення актуальних, цікавих аспектів і проблем, оригінальний підхід до подання теми та логічність суджень, наявність аргументів і різних точок зору.

Вітаємо переможців!

Фото: Олена Карпенко

Поширити:

Залишити коментар:

коментар