На Кіровоградщині бійці АТО блокували військову частину, вимагаючи статусу учасника бойових дій

Вчора, 15 жовтня, у Кіровоградській області демобілізовані бійці АТО блокували військову частину із-за того, що їм не надали статусу бойових дій.

Про це в ефірі телеканалу “112 Україна” заявив начальник відділу військкомату Кіровоградської області Андрій Бурчак.

У військкоматі повідомили, що вже складено списки військовослужбовців, які на даний момент не отримали цей статус.

“Дізнавшись про причину збору військовослужбовців біля військової частини, ми прибули до них, безпосередньо, поспілкувавшись, прийшли до висновку того, що командування військової частини не достатньо уваги приділяло оформленню документів, своєчасність їх оформлення та направлення на комісію Генерального штабу ЗСУ. Були складені списки військовослужбовців, які на даний момент не отримали цей статус. Прибув колишній командир батальйону, нинішній командир батальйону. Ми перевірили списки з відправленими документами цих військовослужбовців.  Було встановлено, що багато документів повернуті комісією Генштабу у зв’язку із тим, що вони були оформлені з порушеннями ведення діловодства військової частини”, – заявив він.

Нагадаємо, що Президент України Петро Порошенко оголосив, що безпосередніми учасниками бойових дій на сході України є 93 тисячі українських воїнів.

Кабмін поширив дію статусу учасника війни на членів сімей військовослужбовців, добровольців і волонтерів, які загинули в ході АТО.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар