На Кіровоградщині сформували ще один батальйон тероборони

Учора, 10 вересня, у Кіровограді завершилися військові збори, на яких було створено новий бойовий підрозділ – 9-й окремий стрілецький батальйон територіальної оборони.

Військовозобов’язаних набрали через місцеві військкомати з приписного складу в кількості 496 чоловік. Публіка зібралася різношерста. Одні служили в армії, інші – ні; також були залучені активісти з місцевої самооборони, повідомляє Моя Олександрія.
Людей запрошували “пройти вчення, бо неспокійний час”. Про створення бойової одиниці більшість дізналося на місці. У батальйон увійшли чоловіки віком 27-58 років з кожного району Кіровоградщини. Олександрійський військкомат забезпечив явку 68 осіб.
Кожен сьомий учасник зборів не тримав у руках зброї і не давав присяги на вірність українському народові. Обидві цих “нестачі” були виправлені в перші дні. Батальйону стали щодня видавати автомати і вивозити на полігони; до ста осіб привели до присяги.
Протягом десяти днів, з 1 по 10 вересня, бійці жили в Кіровограді на базі колишнього 50-го навчального центру з виїздом на полігони в Канатове Кіровоградського району та Сасівка Компаніївского.
Проводилися стрільби, практичні заняття з ведення бою, спорудженню оборонних укриттів, блокпостів, бліндажів, рукопашного бою. Йшов ознайомлення з видами зброї і засобами зв’язку, політзаняття. Працювали тренери з медицини та психології. Багато інструктори пройшли АТО.
За словами військових, батальйон сформували на випадок введення воєнного стану. У цій ситуації особовий склад терміново зберуть, озброять, проведуть злагодження і поставлять завдання.
Щодо участі підрозділу в АТО при частковій мобілізації, то виразної відповіді немає. Такі плани офіцери не беруться ні підтвердити, ні спростувати.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар