На Таємничому фестивалі у Кіровограді продавали каміння і жонглювали ножами (ФОТО, ВІДЕО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Традиційий поетичний капінг перемістився із “Львівської майстерні шоколаду” у Дворик Першої електронної. Тепер капінг у Кіровограді – це не просто дегустація поезії,  а повнометражний фестиваль із додатковими розвагами для гостей.

Аромат випічки, відголовки поезій та музичні ритми запрошували кіровоградців, які прогулювались теплого понеділкового вечора Дворцовою вулицею, на таємничий фестиваль.

Фестиваль проходив стилізовано: Таємний дворик вміщав різні елементи фестивалю за картою.

“Ми вирішили, що було б круто провести захід під відкритим небом і на більшій території, – розповідає одна із організаторів Вікторія Гапоненко. – Звичайний поетичний захід ми розширили до невеличкого кількагодинного фестивалю. Крім звичної літературно-музичної сцени та благодійного розпродажу, ми пропонуємо гостям ще й Видавничу кухню, а також різні цікавинки – наприклад, персональні сеанси ворожіння, а також кілька майстер-класів. До речі, майстер-класи будуть відбуватись паралельно з виступами на літературно-музичній сцені”.

Гогвордс. На літературно-музичну сцену вийшли творчі люди Кіровограда. Це були поети, прозаїки, які демострували власну творчість, кіроворадці декламували поезій Ліни Костенко, Сергія Жадана, та інших. Музичні колективи співали власні пісні та переспівували відомі композиції.

Зірками вечора був гурт “Люті бандерики”. Їх неперевершена харизма та артистизм не полишають байдужими нікого. У виконавцців навіть є фанати, адже під час виступу Бандерикам замовили пісню про Арсена Авакова (ремейк на відому композицію). Окрім того, цього разу чоловіки відразу попередили про свої сценічні образи: один бандерик був весеим, а інший, діставши із кишені пістолет, заявив, що він сьогодні лютий.

А ще літературно-музична сцена стала і цирковою: Марія Корнілова продемонструвала елементи жонгляжу. Дівчина вправно володіла традиційно звичними для цирку елементами, а на фінал вечору взяла до рук величезні ножі. Справжднім циркачам підвласна і холодна зброя.

Кімната на вимогу. Паралельно проходили майстер-класи. Галя Артеменко поділилась кулінарними секретами, які дозволяють творити на кухні дива. Оля Макаревич вчила гостей малювати на камінчиках фарбами – саме такі камінчики, підготовлені організаторами,  продавались і на розпродажу. Марія Драгунова показувала як створювати із паперу подарунки близьким. Олена Добровольська  подарувала кіровоградцям трохи Східної культури – провела майстер-клас із мехенді. Дівчина розповіла про таєнство цього мистецтва та намалювала візерунок усім, хто забажав прикрасити своє тіло малюнком. До речі, хну для створення мехенді Олена замовляє в Індії. Тож частинку атмосфери цієї країни найближчі кілька тижнів будуть носити на своїй шкірі.

“Я завжди хотіла спробувати мехенді, – розповідає гостя капінгу Олена, – але все ніяк не вистачало часу та і майстра не знала. Сьогодні намалювала собі птаха – мрію здійснено”.

Кабінет Трелоні. Ворожка Дарина розповідала долю кіровоградців по руці. Це не було ворожіння типу: чей чоловік одружений (обручка на пальці). Дівчина розповідала про майбутнє, минуле, роздивляючись ліній руки.

Відьмацькі витівки Візлів. Розмальовані камінчики (зокрема, анонсовані сови), емоційні набори листівок, вироби з кави, паперу – все це продавалось на благодійному розпродажу. Це є традиційним ритуалом капінгу – організатори передають вилучені кошти на благодійність. Цього разу зібрані кошти були передані Кулінарній сотні, які теж були гостями фестивалю.

Солодке королівство. Це якраз територія Кулінарної сотні. Випічка, різні смаколики, які зазвичай готують для наших солдатів, продавали на фестивалі. На зібрані гроші будуть куплені продукти для військових.

Темний ліс і Таємна кімната лишились для гостей темними і таємними – ізюминка таємничого фестивалю. Про те і без них було чим поласувати, що послухати та з  ким поділитись своєю творчістю.

Ольга Ткаченко, Перша електронна газета

Поширити:

Залишити коментар:

коментар