Помер кіровоградський художник Віталій Колесніченко

Пішов у Вічність кіровоградський художник Віталій Семенович Колесніченко (1933-2015).

Про це повідомляє Кіровоградський художній музей. Прощання відбудеться сьогодні, 12 травня о 14.00, біля будівлі де мешкав митець, за адресою: м. Кіровоград, вул. Пацаєва, б.12, корп. 1, під’їзд 1.

Віталій Семенович Колесніченко народився 18 грудня 1933 року в  смт Новоархангельськ. З дитинства відчув потяг до малювання,  у підлітковому віці відвідував студію образотворчого мистецтва. Після демобілізації зі збройних сил СРСР у 1956 році працював у Новоархангельському районному будинку культури художником – оформлювачем, завідуючим художньою майстернею, згодом, методистом з образотворчого мистецтва районного відділу культури, був керівником студії образотворчого мистецтва. У 1966 році з відзнакою закінчив Львівський поліграфічний інститут імені Івана Федорова. З 1971 по 1976 рік працював архітектором Новоархангельського району. У 1976 році був переведений в місто Кіровоград  на посаду художника  в обласну газету «Кіровоградська правда»,  де пропрацював до 2001 року.

Віталій Семенович був членом Національної спілки журналістів України, лауреатом премії імені Ю. Яновського (1987 р.). В 1988 році за багаторічну активну роботу в галузі  журналістики, особистий внесок в художньо-поліграфічне оформлення газети «Кіровоградська правда» нагороджений Грамотою Президії Верховної Ради УРСР, а також багатьма ін. відомчими грамотами та відзнаками.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар