Кіровоград: чотирилапих з усієї країни оцінювали судді зі світовим ім’ям (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Учора, 9 травня, у Кіровограді відбулась Всеукраїнська виставка собак, у якій взяли участь більше 400 собак  різних порід.

Весь стадіон поділено на окремі ринги, на яких оцінювались собаки різних порід.  На 5-ти рингах розмістились близько 50 порід собак. Тут представлено близько півсотні учасників. Спочатку визначаються місця в межах груп (4-5 собак), а потім учасники виходять на загальне зрівняння.

Окрема територія належить найчисельнішій породі виставки – німецьким ягдтер’єрам.  Оцінювали учасників запрошені судді з Германії, які учора прилетіли до Кіровограда спеціально на виставку – розповів Першій електронній Президент Всеукраїнського клубу німецького ягдтер’єра Анатолій Дем’яненко.

“Президент інтернаціонацьного клубу німецького ягдтер’єра Джені Шредер та суддя з міжнародним іменем Клаус Шульц. Це провідні судді світу – порідники, які уже близько 40 років тримають німецьких ягдтер’єрів. Судді дуже вимогливі і суворі. Проте оцінка, яку собаки отримують тут багато варта”, – зазначив Анатолій Дем’яненко.

Оцінюється зовнішній вигляд (зріст, обсяг грудної клітки, зубна форма, шерсть), рух собаки та загальне враження від неї.

Зуби повинні бути правильно розміщені і бути у портібній кількості. Шерсть німецьких ягдтер’єрів має бути пристосована до полювання ти життя на вулиці (адже це не кімнатна порода)

Учасник із Києва Олександр привіз піврічного алабая на виставку вперше, проте вдома залишився п’ятикратний чемпіон України. “Собака трошки нервує, адже вперше за півроку вийшла на такий великий огляд. Але алабаї напрочуд спокійні собаки – її можна погладити. До речі, його мама чиста туркменка”, – розповідає Олександр.

Не всі гості вискавки брали участь  змаганнях: хтось прийшов показати свого улюбленця, хтось поїсти шашликів на лоні природи, а хтось приглядався до організації, тримаючи на руках ще зовсім маленьких майбутніх чемпіонів.

“Ми уже на наступних виставках будемо брати участь, – розповідає хазяйка двохмісячного мопса Снікерса Вікторія. – Ми ще маленькі. Ось сьогодні показались експертам. Вони сказали, що у нас є майбутнє”.

Були і гості виставки, які приглядались до різних собак, обираючи собі друга. Віктор і Світлана з Кіровограда розповідають, що вирішили собі завести великого пса: “Нам потрібен добрий і розумний пес – як ось цей”, – сказало подружжя вказуючи на чорного собаку, який ніжно обіймав свою хазяйку, сягаючи її власного зросту.

Ольга Ткаченко, Перша електронна газета

Фото автора

Поширити:

Залишити коментар:

коментар