В Олександрії відкрили народний пам’ятник Герою АТО

Жителі Олександрії поставили пам’ятник на могилі Героя АТО Гордія Кіктенко. Його відкриття відбулося учора, 9 травня.

На церемонії були присутні місцеві волонтери, ультрас ФК “Олександрія”, знайомі та родичі Гордія, повідомляє сайт “Моя Олександрія”.

Пам’ятник на могилі Гордія Кіктенко на військовому цвинтарі в Олександрії

Пам’ятник з’явився завдяки пожертвам земляків загиблого героя: гроші надходили на картку, яку відкрила знайома загиблого Євгена Єфремова, велику суму зібрали підприємці центрального ринку (збором займалася волонтер Галина Мариненко). Ще частину коштів накопичили вболівальники ФК “Олександрія”. Замовлений в Житомирі монумент обійшовся в 24 тисячі гривень, з яких чотири  ще належить повернути виконавцю.
Звертаючись до присутніх, 85-річна бабуся воїна Ніна Миколаївна Кіктенко зазначила, що самостійно відкрити монумент їй було не під силу: “Велике спасибі всім, хто пам’ятає і в цьому брав участь. Звичайно, бабуся цього не змогла б. Хороший онук у мене був. Погано тільки , що ніколи його більше не буде.”
Гордій Кіктенко народився в Олександрії 19 грудня 1992. Коли хлопчикові виповнилося чотири роки, померла мати. Онука виховували бабуся з дідусем. У зону АТО пішов добровольцем, записавшись в батальйон “Донбас”.
21-річний Гордій Кіктенко загинув 29 серпня 2014 під Іловайськом Донецької області, коли батальйон “Донбас”, отримавши від противника зелений коридор, був у ньому зрадницьки розстріляний.
 Гордій похований на військовому цвинтарі по Куколівському шосе.
Поширити:

Залишити коментар:

коментар