На відкритті «Алеї слави» пам’ять кіровоградських захисників-героїв вшанували поіменно (ФОТО)

Сьогодні, 8 травня, у День пам’яті і примирення з нагоди перемоги над нацизмом у Європі та завершення Другої світової війни на меморіальному комплексі «Фортечні Вали» відкрили тимчасову «Алею слави» загиблим учасникам АТО з Кіровоградщини.

На високих стендах закарбовано імена 117 захисників з Кіровоградщини, які ціною власного життя довели відданість українському народу. Це вперше жителі області побачили своїх захисників усіх разом – і вжахнулися від усвідомлення реальності. Діти, впізнавши своїх татусів на височенних дошках, не стримували емоцій і заливалися плачем. Дружина загиблого Володимира Степанка, Олена, знайшла у собі сили звернутися до всіх українців з проханням не забувати подвиг наших чоловіків.

Після того як усіх 117 кіровоградських бійців, які загинули на Донбасі, згадали поіменно, обласна влада вручила родинам відзнаки для військових «За мужність і відвагу». І тут присутні дали волю емоціям, випустили на люди свій внутрішній біль. Під звуки російської пісні дружини, матері, маленькі діти, просто знайомі та небайдужі клали під фотографії загиблих квіти.

Під кінець, коли відкриття алеї оголосили “офіційно закритим”, єпископ Кіровоградський та Голованівський Марк провів молебен за упокій душ і освятив тимчасову, але таку потрібну всім нам «Алею слави».

За словами Сергія Коваленка, першого заступника голови Кіровоградської ОДА, на спорудження тимчасової «Алеї слави» було виділено 174 тис. грн цільової субвенції з обласного бюджету.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар