Микола Ковальчук розповів про мирних пенсіонерів, яких споює Яценюк

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

На Кіровоградщині нині нараховується 307 тисяч пенсіонерів, що складає майже третину населення області. І більшість з них потерпають від високих цін, низьких пенсій і безробіття.

Про це сьогодні під час прес-конференції розповів голова Кіровоградської обласної організації Партії Пенсіонерів України Микола Ковальчук.

«Ліки дорогі і за комунальні послуги платити треба, а в пенсіонерів грошей немає, бо більшість отримують мінімальну пенсію – 949 гривень». – заявив Ковальчук.

За даними пенсійного фонду, більшість пенсіонерів області отримують пенсію нижчу за 1423 грн. Середня ж пенсія по області складає близько 3 тис грн.

Торкнувся Ковальчук і наболілої ціни на бензин. «У більшості пенсіонерів є дачі. Сів у машину і поїхав собі на дачу. А як тепер доїхати з такими цінами? Треба забезпечити підвіз!», – зазначив голова Партії Пенсіонерів.

Згадав Ковальчук і недавню хвилю звільнення пенсіонерів: «У нас існує дефіцит кадрів (державних службовців, лікарів, педагогів), а ми звільняємо пенсіонерів. Ми не підготували для гідну заміну і скоро в державі буде кадровий голод!». Разом з цим він не врахував того факту, що пенсіонери самі залишали давно насиджені посади у зв’язку зі скасуванням спец пенсій. А кадровий колапс утворився через відсутність робочих місць для молоді – не було їм де працювати і набувати досвіду.

Також Микола Михайлович наголосив, що треба повернутися до програми детінізації економіки, щоб тягар наповнення бюджету ліг на плечі бізнесу, а не пенсіонерів. «Чому цей тягар ліг на плечі тих, хто вибудовував міцний фундамент нашої держави?», – запитав він.

Зауважимо, ДФС стверджує, що на одного працюючого в Україні припадає 3-5 пенсіонерів, в залежності від регіону. І тягар їх утримання (як і наповнення бюджету) лягає саме на працюючу молодь.

«А яка доля майна, надбаного пенсіонерами? Ми збудували Канатово і що з ним тепер сталося? В центрі України немає жодного нормального аеродрому!», – зауважив Микола Ковальчук, який був головою обласної ради тоді, коли аеродром розвалювався без відсутності належного фінансування.

«Коли я був головою обласної ради, ми виграли тендер на 450 тис для створення системи безкоштовного корпоративного зв’язку для органів місцевого самоврядування. – продовжив Ковальчук розповідь про нюанси використання коштів. – Але ми його не реалізували».

Не обійшлося і без традиційної для кожної молодої політичної партії критики на адресу діючої влади. «А тепер критика на адресу Яценюка, який ввів акциз на алкоголь і тютюн, – зазначив Ковальчук. – Тепер через нього міські і сільські голови наливають більше пенсіонерам – споюють, щоб заробити на них. А при Горбачову навпаки – вирізали виноградники і створили народні дружини, щоб боротися з алкоголізмом».

«Партія пенсіонерів реанімується. Для досягнення мети ми будемо використовувати всі законні методи, зокрема право на збори, мітинги та мирні акції. Наші пенсіонери будуть без зброї і бит», – підсумував Микола Ковальчук.

ДОВІДКА: 27 березня 2015 року відбулась позачергова конференція Кіровоградської обласної організації ППУ, на якій її головою обрано Миколу Ковальчука. До складу обласної організації входять: обласна, 19 районних організацій, 7 міських організацій. Станом на 20.04.2015 року в організації зареєстровано 653 члена.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар