Всеукраїнський конкурс дизайнерів у Кіровограді: вишукана класика та відверта білизна (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Учора, 25 квітня, до Кіровограда з’їхались дизайнери з різних куточків України, щоб поборотись за звання найкреативнішого.

Висока мода не знає стереотипності. Тож організатори шоу, школа моделей “MIX Models”, розділили всі колекції за номінаціями: прет-а-порте (моделі готового одягу, які виробляються великими партіями і в стандартних розмірах), прет-а-порте де люкс (одяг від кутюр), фолк (одяг певної культури), арт, дитяча мода, сукня одного образу.

“Хотіли подарувати Кіровограду яскраве і барвисте шоу нового формату (не звичайне дефіле моделей, а саме театралізоване дефіле, щоб обіграти кожну дизайнерську ідею). Дизанери надсилали фото своїх колекцій, з яких ми намагались вибрати найяскравіші та найкреативніші,” – розповіла директор школи моделей “MIX Models” Олена Рудковська.

Дизайнерська повсякденність

Найбільший рівень конкуренції був у номінації “Прет-а-порте”. По суті одяг стилю прет-а-порте є повсякденними образами, які не потрапляють під кліше “надмірної креативності” в негативному забарвленні цього словосполучення. Проте образи лишаються дизайнерськими: в рамках однієї колекції можна знайти саме ту сукню, яка підкреслюватиме вигідні грані жіночого тіла. На вибір кілька суконь одного настрою, подібного стилю, проте абсолютно різного характеру. Завдання автора колекції прет-а-порте – знайти саме ту повсякденну унікальність, яка створить ауру вишуканості  та елегантності.

Марія Бакаєва (Харків) “Alfresсo”

В перекладі з італійської назва колекції перекладається як: “Під відкритим небом”. Авторка колекції  зазначила, що одяг створено виключно із натуральних тканин, зокрема із шерсті. Строгі образи сталевих леді будуються на витриманій грані картатої клітки із однотонним відповідником нейтральних основ.

У своїй номінації колекція посіла друге місце.

Любов Приходько (Одеса) “Легіон”

Епоха глибоких декольте і відвертих міні пройдена. Колекція “Легіон” демонструє, що жіночу елегантність не сховати у брючний костюм. Комусь образи нагадають жінку, яка претендує на трон чоловіка, фемінізм чи щось подібне.. Проте жінка і не у сукні лишається жіночною.

У номінації “Прет-а-порте” колекція посіла перше місце.

Олена Бабій (Кіровоград) “Монохром”

Все геніальне лишається простим: чорний, білий, шкіра, шифон, жіноча грація. Золото лишилося вдома – гран-прі номінації Прет-а-порте завоювала кіровоградка.

Колекція-десерт “Underground”, яку приготував для кіровоградців Антон Горб із Дніпропетровська, вирізнялась особливою відвертістю. Гіпюрова білизна та високі панчохи у дівчат робили акцент на природній сексуальності.

Інші колекції номінації “Прет-а-порте”

Анастасія Денисова (Кіровоград) “You can”

Від кутюр

Плюс два слова до попередньої номінації і одяг із повсякденного перетвоюється на “від кутюр”. Прет-а-порте де люкс шиється в одному екземплярі і за стандартним розміром.

Тетяна Рибачук (Кривий Ріг) “Кармен”

Весільні сукні від криворізької дизайнерки виконані не лише у білому кольорі: тони міняються в рамках пастельних тонів. Основний ацент, за словами дизайнерки, робиться на грації та жіночності. Колекція отримала гран-прі конкурсу.

Інші колекції номінації “Прет-а порте де люкс”

Єва Сендзіцька (Мелітополь) “Ніжна голубка”

Любов Приходько (Одеса) “Магічний футляр”

Арт

У номінації “Арт” було представлено дві колекції. Спільною їх ознакою є вишуканість, елегантність та недоступність. Арт – це квіти, до яких не можна торкнутись та вічна класика в ідеальній своїй непокорі.

Яніна Віговська (Кіровоград) “Весняний принт”

До колекції входять сукні, прикрашені квітковими принтами у колористиці, відповідній до основної тканини. Одна сукня розкриває цілий букет кольорів та емоцій. “Весняний принт”. Перше місце.

Любов Приходько (Одеса) “Порто Франко”

Ідеальну класику не викорінити розкутістю, відвертістю. Непохитна класика повертатиметься у моду допоки люди носитимуть одяг. Капелюшок, жакет, сукня – секрет вишуканого зваблення.

Босоніж у тренді Folk

Обидві колекці номінації “Фолк” представлені харківчанками отримали гран-прі. Юлія Мусалієва та Лейла Алекберова презентували на розсуд кіровоградців вершки двох культур. В обох колекціях їх моделі презентували одяг босоніж.

“Яскравіше, ніж життя”

“Подих”

Отримала гран-прі на конкурсі “Арт-подіум” у Молдові

Сукня одного образу

У номінації сукні одного образу оцінюється не тільки одяг. Зачіка, макіяж, взуття – це складові довершеного образу.

Яніна Віговська (Кіровоград) “Шах і мат” – Гран-прі

Олена Білик (Кривий Ріг) “Лілея”

Дитяча мода

Марія Вечерська (Кіровоград) “Квітуча Україна” – 2 місце

1 місце посіла колекція Ксенії Хмельової (Артемівськ) “Rainbow”.

Тетяна Негреско (Кіровоград) “Шкільна країна – рідна Україна”

Колекція шкільної форми для дітей. Авторка показала, що форма це не діагноз “інкубатор”. Основною ідеєю колекції є поєднання американської клітки та української вишивки.

Окрім того, хореографічні колективи міста презентували все, що “натанцювали”. Свої костюми презентували: “Анюта”, “Час-Пік”, “Медея”, “Метелиця” та “Форсайт”. Цього разу танцівники спробували себе у ролі моделей.

Головою журі та запрошеним гостем був дизайнер з Одеси Руслан Хвастов. “Я сам родом із Кіровограда. Щоправда ще у 80-х роках поїхав. Я радий бачити, що у Кіровограді мода процвітає”, – зазначив Руслан Хвастов. Своєю діяльністю Руслан відомий далеко за межами України. Окрім того, він співпрацює із зірками шоу-бізу. Зокрема, готував костюми для  двох кліпів Океану Ельзи на пісні: “Рандеву” та “Не стріляй”. Одну з колекцій Руслан Хвастов презентував на конкурсі дизайнерів у Кіровограді.

Повітряне “Колібрі” було завершуючою колекцією “Моди без кордонів”. Моделі у сукнях із натуральної тканини (шовк, шифон, муслін) літали сценою як справжні птахи. У назві колекції приховане і символічне значення.

Руслан Хвастов розповідає, що колекція створена дарувати щастя: “На Сході існує повір’я, що птахи не вміють сумувати, адже нагороджені вічною свободою. Коли вони в чомусь розчаровуються, то надовго відлітають у небо. Чим вище, тим краще. Летять з упевненістю в тому, що під поривами вітру висохнуть сльози, а стрімкий політ наблизить їх до нового щастя”.

До речі, Діана Омельченко, яка була солісткою колекції “Колібрі”, отримала звання топ-моделі Кіровограда – модель, яка презентувала найбільшу кількість колекцій. Топ-модель було обрано в Кіровограді вперше. Як зазначила Олена Рудковська, такий титул введено за порадою Руслана Хвастова як показник  високого рівня шоу.

Руслан Хвастов отримав від організаторів конкурсу візднаку почесного гостя та символічні подарунки. Зокрема, кіровоградка Ірина Ротар приготувала капкейки із зображеннями усієї колекції Руслана.

До речі, ці капкейки були презентовані і на виставці-продажу, яка діяла у холі Кіровоградської обласної філармонії. Роботи, приготовані для Руслана Хвастова, не продавались. Проте і окрім них кіровоградцям було чим порадувати поклик свого креативного шопоголіка.

“На виставці представлено все, що підходить під визначення “мода”, “стиль, “краса”, – зазначила директор школи моделей “MIX Models” Олена Рудковська.

Ольга Ткаченко, Перша електронна газета

Поширити:

Залишити коментар:

коментар