Великодні паски від «Добротвору» їдуть у зону АТО (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Благодійний фонд Станіслава Березкіна «Добротвір» передав військовослужбовцям та родинам загиблих воїнів 20 тисяч великодніх пасок. 

Напередодні Великодня паски від фонду «Добротвір» отримали волонтери та благодійні організації Кіровограда й області, щоб потім розвезти їх у різні куточки Донбасу, де нині служать наші земляки. Зокрема, кілька тисяч пасок учора передали громадській організації «Серця матерів Кіровоградщини».

А сьогодні, 6 квітня, фонд «Добротвір» завіз великодні паски волонтерам з «Кулінарної сотні», Компаніївки та Бобринця.

Уже завтра дві тисячі пасок поїдуть до Рубіжного та Сєвєродонецька. Їх доставкою зайнявся представник благодійного фонду «Перемога» (смт. Компаніївка) Олександр Вороний, відомий масштабною організацією волонтерської допомоги в Компаніївці та Бобринці.

‒ Хлопці вже чекають на наш приїзд, так само чекають Великодня.Будь-яке свято на фронті особливе, адже не завжди є можливість його відзначити. Наша громада дуже активна у підтримці воїнів АТО – ми зібрали три мільйони гривень і тонни продуктів. Завдяки підтримці Станіслава Березкіна ось уже вдруге організували концерт на Сході для наших хлопців, привеземо пасок. До речі, паски роздамо не тільки військовим, а й місцевим жителям, хай відчують нашу підтримку, ‒ розповів Олександр Вороний.

Перед тим, як вантажити паски в дорогу, їх освятив настоятель Свято-Покровського храму УПЦ КП отець Ігор.

‒ Паска – символ воскресіння і символ життя. Наші воїни, отримавши паску, отримують нагадування про свою сім’ю.. Так склалося, що їхніми родинами на деякий час стали їхні загони, батальйони, роти… Вони між собою – мов брати, мов батьки і сини. Хіба це не об’єднує? Нинішнє свято Воскресіння Христового спонукає нас ставати дружнішими, об’єднатися перед викликами, які поставили перед нами історія, – зазначив отець Ігор після освячення пасок.

Ще 800 пасочок від благодійного фонду Станіслава Березкіна поїдуть найближчим часом до військовослужбовців 17 та 42 батальйонів, які несуть службу біля Дзержинського та Горлівки Донецької області. Їх повезе волонтер із Бобринця Анатолій Лінник. Перед тим, як завантажить паски до волонтерської машини, їх освятив настоятель Свято-Миколаївського храму УПЦ КП, отець Юрій. «Під час кожної служби ми молимося за хлопців, які сьогодні воюють на Сході. Ми чекаємо їх додому живими та здоровими», – сказав настоятель.

Кореспондент Першої електронної газети завтра вирушає з волонтерами до Рубіжного та Сєвєродонецька. Про те, як військові смакуватимуть пасками, читайте у матеріалах з передової.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар