У Кіровограді планують закрити кілька вищих навчальних закладів

До завершення навчального року в Україні можуть повністю закрити 60 вищих навчальних закладів та їхніх філій в регіонах, серед них є і кіровоградські навчальні заклади. 

Акредитаційна комісія України доручила провести перевірку 45 вищих навчальних закладів (разом з їх філіями 60). Про це повідомляє Корреспондент.net з посиланням на прес-службу Міністерства освіти і науки.

“Відбулося чергове засідання Акредитаційної комісії України, на якому була розглянута акредитація 242 спеціальностей у вищих навчальних закладах, 99 справ стосовно ліцензування, прийняті рішення щодо атестації та ліцензування в професійно-технічних навчальних закладах, щодо змін ліцензованих обсягів, продовження термінів дії ліцензій та сертифікатів. Було виявлено явну невідповідність їх освітньої діяльності ліцензійним умовам, а також подання недостовірної інформації (в окремих випадках) під час проведення ліцензування. Частина цих вузів самостійно припинила освітню діяльність “, – йдеться в повідомленні.

За результатами обговорення Акредитаційна комісія України звернулася до Міносвіти з пропозицією взяти під контроль процес припинення діяльності вищих навчальних закладів (за рішенням засновників або з об’єктивних обставин) через неможливість надавати якісні освітні послуги та доручити Державній інспекції навчальних закладів України у місячний термін провести комплексну перевірку таких вищих навчальних закладів. У списку навчальних закладів, існування яких Акредитаційна комісія України вважає недоцільним, є і ПВНЗ “Кіровоградський інститут регіонального управління та економіки”.

Уже за результатами цих перевірок будуть розглядати питання про припинення діяльності вузів після завершення 2014/15 навчального року.

Акредитаційної комісією на цьому ж засіданні було прийнято рішення про анулювання ліцензії для 15 структурних підрозділів ПВНЗ “Київський університет культури”з метою подальшого закриття, у тому числі Кіровоградського факультету менеджменту і бізнесу. У Міносвіти уточнюють, що анулювали ліцензію на підставі заяви навчального закладу.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар