На Кіровоградщині один із найвищих тарифів на воду

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, через зростання вартості електроенергії та валютних кредитів ряду водоканалів з 1 травня 2015 підвищує тарифи на воду для населення. Розмір підвищення тарифу залежатиме від конкретного водопостачального підприємства.

Відповідне рішення комісія прийняла на засіданні 26 березня, пише УНІАН.

Підвищення тарифів на воду складе від 4% до 100% залежно від конкретного водопостачального підприємства. Комісія розбила всі водоканали на три групи: підприємства з валютними кредитами, яким, крім зростання електроенергії, в тариф потрібно закласти девальвацію гривні; підприємства без валютних кредитів, для яких в тариф закладається тільки зростання вартості електроенергії, і третя група – водоканали, для яких тариф не змінювався з 2008 року.

Максимальні тарифи на воду в Київській, Закарпатській та Кіровоградській області – від 10 грн за куб м. У Києві – від 6 до 8 грн за куб м. Мінімальні – у Вінницькій та Донецькій областях – від 4 до 6 грн за куб м.

Нагадаємо, НКРЕКУ з 1 квітня 2015 підвищила тарифи на електроенергію для населення в середньому на 19% і в 3,5 рази до березня 2017 року. Також з 1 квітня 2015 вона підвищила тариф на тепло для населення на 72% – до 537,2 грн за Гкал. Крім цього, НКРЕКУ підвищила з 1 квітня поточного року мінімальний тариф на газ для населення в 3,3 рази – до 3600 грн за тисячу кубометрів.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар