Кіровоградські волонтери отримали нагороди від Патріарха Філарета (ФОТО, ВІДЕО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Сьогодні, 26 березня, у стінах Кіровоградського обласного художнього музею відбулася урочиста подія – кіровоградські волонтери отримали з рук єпископа Кіровоградського та Голованівського Марка медалі «За жертовність та любов до України».

Нагороди отримали ті, хто за покликом серця став волонтерами та благодійниками, не шкодуючи власних сил, часу і грошей на цю справу. Серед таких Наталя Салімова, Оксана Червоная («Армія SOS. Кіровоград»), Інна Ковпак (ГО «Серця матерів»), народний депутат України Станіслав Березкін, Вадим Нікітін (ГО «Патріот Кіровоградщини»), Вікторія Касьянова (ГО «Громадська варта»).

За словами владики Марка, сьогоднішня подія має стати закликом для багатьох людей, які ще не знають, як саме проявити своє милосердя.

‒ Я б хотів, щоб дивлячись на вас, благодійників, вони захотіли долучитися до цієї місії, до побудови нашої держави. Коли агресор нападав на Україну, він не сподівався, що отримає такий міцний опір ‒ ваша позиція стала на перешкоді ворогу в завоюванні нових територій. Можливо, весь час так допомагати і неправильно, адже держава повинна забезпечувати наших воїнів, але в перехідний момент така народна підтримка є важливою. Дай Боже, щоб війна завершилися, а ви продовжили реалізувати себе у мирний час, ‒ зазначив він під час вручення нагород.

Волонтери ж у свою чергу були одностайними: ці нагороди з рук духовенства (а Українська Православна Церква постійно підтримує наших хлопців в зоні АТО і словом, і ділом) отримують не особисто вони, а й кожен українець, якому небайдужа доля держави. До того ж, мудре слово владики Марка надихає не лише військових, а й волонтерів та благодійників.

‒ Сьогодні як ніколи відчутно, що українська церква ‒ з Україною. Водночас ця духовна нагорода не тільки моя, а й тих, хто нині на передовій захищає нашу країну, хто чекає вдома хлопців і робить усе можливе, щоб ми перемогли. Це нагорода кожного українця – від того, хто приніс банку варення, до того, хто кинув гривню в скриньку волонтерів, пожертвував чимось більшим і серйознішим, ‒ упевнений народний депутат України Станіслав Березкін, який давно ввійшов у число тих, хто допомагає кіровоградським військовим з перших днів російської агресії.

Для волонтера Вадима Нікітіна, який днями знову збирається на передову, ця «медаль за добро» стала несподіванкою. Її він порівнює з нагородою, яка втілюється в слові «Дякуємо!» від наших військових.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар