Проблеми кіровоградського училища. Точка зору №2 (ВІДЕО, ДОКУМЕНТ)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Нещодавно у Кіровограді піднялась хвиля обвинувачень на адресу керівництва Кіровоградського ВПУ №9. На адресу Першої електронної газети надійшов лист, офіційні документи і відео, які розкривають другу точку зору на ситуацію, що склалася в училищі № 9.
Подаємо викладений в листі текст за підписом автора і з супровідними матеріалами.

“У гуртожитку ДНЗ «ВПУ № 9 м. Кіровоград», що знаходиться по вулиці Шатила, 4 учні не масово скаржаться на керівництво навчального закладу, а лише ті, хто має дуже низьку успішність і безліч пропусків занять без поважних причин.

З приводу «обдертих стін, старезних плит на кухні, туалетів», то маємо нагоду показати вам дещо іншу інформацію (див відеоролик).

Щодо графіка подачі електроенергії та водопостачання то вже хіба що не десять разів коментували наказ директора училища № 449-Д від 18.12.2014 року «Про економію енергоресурсів і комунальних послуг», відповідно до п.2 «Обласного плану заходів на 2014 рік щодо жорсткого режиму економії коштів обласного бюджету», який затверджено наказом директора департаменту освіти і науки України Кіровоградської ОДА Е.Лещенко від 31 березня 2014 року № 157 «Про затвердження плану заходів на 2014рік щодо економії та раціонального використання коштів обласного бюджету» та листа Департаменту освіти та науки Кіровоградської обласної державної адміністрації від 02.12.14 № 01-12/732/1-29 «Про економію електроенергії». Водо- та електропостачання відключалося з 8.00 (всі діти в цей час повинні знаходитися на заняттях – кому в цей час так необхідна вода та інтернет? Звичайно, тим «відмінникам», які постійно прогулюють уроки під різними приводами. Відновлювалось водопостачання та подача електроенергії о 15.00 – коли діти починають повертатися із занять. Що дивного у такому підході до вирішення проблеми економії енерго- та водо- постачання?

Всі режимні моменти по гуртожитку, а в тому числі і відбій здійснюються відповідно до правил внутрішнього розпорядку гуртожитку, а саме о 22.00 (призначено відбій), тобто всі діти повинні бути в гуртожитку, вчити уроки, готуватися до наступного робочого дня. О 23.00 світло вимикалося до 06.00 ранку, але тільки у кімнатах. У коридорах та побутових приміщеннях світло подається цілодобово.

А повертатися з тренувань, готувати вечерю і їсти треба встигати до 23.00, і нічого дивного в цьому немає, бо підліток, який думає про завтрашній день,перший урок, мабуть що, має вже в цей час відпочивати.

Щодо ремонтних робіт у гуртожитку, то останні проводились, за свідченнями коменданта чотири роки тому, як подається у статті, насправді ж – влітку 2014 року. Зараз, до речі, розпочато запланований ремонт 4-го поверху. Так от: керівництво продемонструвало перевіркам як виконану роботу, так і недоліки, бо боятися нічого: це обличчя, на жаль, нашої освіти і нашої держави.

Стосовно коштів. Чи варто ще раз сьогодні говорити про те, що жоден дитячий садок, школа, заклади профтехосвіти, виші не можуть обійтися без благодійних внесків та спонсорської допомоги батьків. Як може існувати навчальний заклад, якщо держава не може забезпечити мінімальні потреби навчального закладу?

Під час перевірки голова батьківського комітету та головний бухгалтер закладу надали перевіряючим органам всі необхідні протоколи батьківських комітетів груп та загальних зборів, де були прийняті рішення про щомісячні посильні благодійні внески.

Харчування дітей пільговиків регламентується законодавством, а саме: Відповідно до п.1 Постанови Кабінету Міністрів України від 18.08.94 року № 565 « Про порядок повного державного утримання та забезпечення учнів державних професійних навчально-виховних закладів безкоштовним харчуванням і стипендією» учні із числа дітей-сиріт, дітей, які залишилися без піклування батьків забезпечуються безкоштовним триразовим харчуванням.

Грошова норма на харчування доводиться щоквартально Департаментом освіти і науки Кіровоградської облдержадміністрації. Тобто, вона не є сталою і змінюється щокварталу як в сторону збільшення так і в сторону зменшення.

Всі учні з числа дітей-сиріт, дітей, які залишилися без піклування батьків з понеділка по п’ятницю харчуються в їдальні училища. У вихідні дні їдальня не працює, і саме за вихідні дні діти-сироти отримують сухий пайок. Протягом місяця пайки в середньому видаються 3 рази кожній дитині.

Відносно якості продуктів харчування, то на всі продукти є відповідні сертифікати, які підтверджують якість та термін придатності продуктів.

Ольга Коробова”.

Матеріал супроводжувався офіційним документом від Управління Державної служби боротьки з економічною злочинністю УМВС України в Кіровоградській області, надісланим на ім’я директора ВПУ №9 Рацула О.Б.:

Поширити:

Залишити коментар:

коментар