Головний міліціонер Кіровоградщини подав у відставку?

На полковника міліції Анатолія Вітюка, начальника УМВС України в Кіровоградській області, працівниками СБУ складений протокол про порушення ним антикорупційного законодавства України.

Через ці події Анатолій Вітюк подав заяву про відставку, проте наразі невідомо прийняло її керівництво чи ні.

Цю інформацію підтвердили Першій електронній газеті підтвердили власні джерела у прокуратурі.

Ймовірною причиною того, що СБУ зацікавилася особою головного міліціонера області є факти порушення відповідних статей Закону України “Про засади запобігання і протидії корупції” та Кодексу України про адміністративні правопорушення, пов’язаних з конфліктом інтересів. Усі вони стосуються близьких головного міліціонера Кіровоградщини, а саме його дружини Світлани Вітюк – повідомляють “Олександрійські новини”.

Перший факт стосується призначення С. Вітюк на посаду заступника начальника Кіровоградського міського відділу міліції, другий – щодо дострокового присвоєння їй же спеціального звання підполковник міліції, а  третій – щодо закріплення за нею службового автомобілю “Toyota Prius” з водієм.

Як стверджують громадські активісти, після призначення А. Вітюка начальником обласного УМВС Кіровоградщини його дружина С. Вітюк незабаром за клопотанням міліцейського керівництва Кіровоградщини, тобто фактично за клопотанням свого чоловіка, з посади простого дільничного інспектора Кіровоградського районного відділу міліції була підвищена до заступника начальника міліцейського відділу обласного центра. Через деякий час після цього підвищення по службі, за таким же клопотанням обласного УМВС Кіровоградщини, до Дня міліції вона була заохочена достроковим отриманням спеціального звання підполковник міліції.

Крім того, наказом її чоловіка за нею, як за посадовою особою Кіровоградського МВ УМВС, був закріплений службовий автомобіль “Toyota Prius”. Негаразд же тут в тому, що цей автомобіль був наданий УМВС Кіровоградської області для потреб не міліцейських керівників, а патрульної служби. На ньому були навіть відповідні спеціальні наклейки та проблискові вогні. Але замість того, щоб патрулювати територію області, цей автомобіль був наданий, після видалення з нього наклейок та мигалок, у користування дружині обласного міліцейського керівника.

Складений протокол про порушення начальником УМВС України в Кіровоградській області А. Вітюком вимог антикорупційного законодавства України вже переданий на розгляд суду. За результатами судового рішення буде визначена і подальша доля А. Вітюка, як керівника обласної міліції Кіровоградщини. В разі визнання судом його винним у інкримінованих правопорушеннях, він підлягає негайному звільненню з займаної посади, а його прізвище доповнить Єдиний державний реєстр осіб, які вчинили корупційні правопорушення.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар