Десант митців культури Компаніївщини повернувся з-під Маріуполя (ФОТО)

Вчора, 5 березня, самодіяльні артисти Компаніївщини та студенти музпедфакультету Кіровоградського педуніверситету повернулися додому з-під Маріуполя, де провели концерт для українських військових.

Дорога нічною трассою зайняла 12 годин. Підготовка до концерту – як в армії: швидко, але професійно. Зал місцевого Будинку культури заповнений був вщерть: військові, місцеві мешканці, освітяни, группа школярів. Концерт розпочався виконанням Державного Гімну України. Шквалом овацій, громом аплодисментів зустрічав зал кожен виступ учасників художньої самодіяльності. «Війна війною, а музика – вічна», – говорив один із героїв радянського фільму «В бій ідуть одні старі». А й справді, можливо, вперше за десятки днів чи місяців наші хлопці почули цивільну музику, а не музику «Градів», «Ураганів» та «Шмелів».

Виступ тривав 1 год 27 хвилин – час, обумовлений командуванням сектору «М». Ще декілька хвилин зал не відпускав артистів зі сцени, аплодуючи та вигукуючи «Браво!», «Біс!» Такого успіху артисти не чекали. Сльози виступали на очах, а серця прямо таки колотились, шаленіли від захвату. На знак вдячності керівник сектору «М» по роботі з особовим складом, підполковник Сінько, вручив артистам Подяку командування, а новопризначений голова райдержадміністрації В. Завгородній – каравай донецького хліба.

Дорога додому зайняла більше 12 годин. Проїхали чотири блок-пости і на кожному з них залишали на згадку про своє перебування в секторі «М» пам’ять – домашні «смаколики», випічку, продукти харчування. А хто відмовиться від запеченої домашньої курки чи качки?

Додому приїхали стомлені, але задоволені. Чи виправдала себе ця поїздка? Безперечно, так – ще не закінчився день приїзду, а компаніївським артистам вже дзвонили з інших секторів і запрошували відвідати їхні військові частини з концертом. Чергова поїздка, як повідомили артисти і волонтери, відбудеться 15 – 16 березня. Самодіяльні митці Компаніївщини сподіваються, що це чудовий почин і їхню ініціативу підтримають колективи художньої самодіяльності Кіровоградщини. Повірте, воїни чекають не лише на гуманітарні продуктові набори і теплі речі, а ще хочуть почути рідну українську пісню, музику.

Ідея поїздки у зону АТО належить молодому новопризначеному керівнику районного Будинку культури – Катерині Арем’євій. Людині, безперечно, талановитій, цілеспрямованій і наполегливій, яка принесла в роботу закладу культури багато новизни і креативу. Патріотичне починання культосвітніх працівників Компаніївщини підтримали засновники волонтерської благодійної організації «Перемога» та підприємці Кіровограда.

Петро Романенко для Першої електронної газети

Поширити:

Залишити коментар:

коментар