На Маловисківщині знайшли танк і останки солдата (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

У селі Мар’янівка, що на Маловисквівщині, при виконанні господарських робіт на одній із садиб виявили фрагменти радянського танка.

Як розповів кореспонденту Першої електронної місцевий краєзнавець Василь Колесник, в період Кіровоградської наступальної операції у січні 1944 року тут проходила лінія фронту і відбувалися жорстокі бої, тож не дивно, що люди досі знаходять тут зброю, ґудзики від військової форми тощо.

Цього разу господар садиби відкопав рештки обгорілого диска до автомата ППШ, уламок солдатського котелка, кілька гільз і невикористані снаряди від танкової гармати та деякі інші речі.


Але найголовніша знахідка, за словами Василя Колесника – це останки солдата. Знайдені кістки дозволять провести перезахоронення в братську могилу Мар’янівки, яка є найбільшою на Маловисківщині (тут поховано майже триста героїв минулої війни, що загинули, визволяючи село). За переконанням дослідника, цей танк залишився без пального і використовувався як стаціонарна вогнева точка під час боїв у січні 1944 року. А для Маловисківщини нинішня знахідка примітна тим, що сталась вона якраз напередодні чергової річниці визволення району від фашистів – це було 13 березня 1944 року.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар