Кіровоградському спецпризначенцю, якого поранило під Дебальцевим, потрібна допомога

Боєць втратив кисть правої руки, в лівій – роздроблена кістка. Також є проблеми із зором, потрібна пластична операція. Василь був прооперований і переправлений в Харків.

21-річний Василь Белень з Канежа Новомиргородського району був одним з тих, хто прикривав відхід військ з Дебальцевого разом з іншими бійцями кіровоградського 3-го полку спеціального призначення. Учасники бригади прикриття вважаються смертниками – їхні шанси вижити завжди мінімальні. Тож не дивно, що БТР, на якому пересувався Василь зі своїми товаришами по службі, врешті таки підбили. Юнак втратив кисть правої руки, ліва рука розтрощена, через осколкові поранення постраждало обличчя.

Але, як кажуть рідні Василя, Бог таки є на світі – полоненому хлопцю надали медичну допомогу й у Луганську провели три операції, після чого повернули його з полону.
Наразі харківські лікарі проводять четверту операцію, метою якої є порятунок лівої руки героя. Вони дивуються – кажуть, вперше протягом бойових дій сепаратисти не добили важкопораненого, а надали йому допомогу й повернули рідним.

Наступним етапом лікування стане операція з відновлення зору, а також пластична операція. Потрібно буде провести протезування правої руки.

І родині Василя Беленя потрібні будуть кошти, щоб провести реабілітацію Героя максимально ефективно.

Земляки воїна закликають всіх небайдужих зробити посильний фінансовий внесок у лікування юнака.

Номер банківської картки матері Василя Віри Павлівни Белень
в ПриватБанку: 4627 0812 0120 3259.

Контактні номери батьків:

098-878-37-01 Белень Юрій Іванович
068-051-97-71 – Белень Віра Павлівна

Фото з соціальних мереж

Поширити:

Залишити коментар:

коментар