Кіровоградські депутати не знають, звідки взялися гроші на камери спостереження

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

У приміщенні Кіровоградської районної ради вже другий тиждень встановлюють систему відеоспостереження – по три камери на кожному з двох поверхів.

Як повідомила Першій електронній заступник голови районної ради Тамара Маліцька, такі заходи вживаються з метою підвищення безпеки.

«По-перше, голова Кіровоградської облдержадміністрації доручив посилити заходи безпеки у зв’язку з напруженою ситуацією в країні. А по-друге, у нас часто трапляються дрібні крадіжки та інші різного характеру речі, які ми не можемо розкрити, і не можемо їм завадити через відсутність свідків. Відеокамери тут можуть допомогти. А ще є багато моментів, пов’язаних з нашими працівниками і з тими, хто заходить до приміщення (де вони бувають і чому сюди ходять)», – пояснює Маліцька.

Для обслуговування системи спостереження штат охоронців поповнили ще одним (четвертим) працівником. Тамара Маліцька запевняє, що витрат на зарплату додатковому охоронцю райрада не понесе, бо ці витрати відшкодовують організації, які орендують приміщення.

За її словами, кошти на встановлення обладнання в сумі 30 тис. грн. було завчасно закладено в районний бюджет і затверджено депутатами. Самі ж депутати про такий факт не знають. Члени бюджетної комісії, зокрема В’ячеслав Цатурян, запевняють, що на засіданнях комісії питання про фінансування камер спостереження ніколи не озвучувалося і в бюджет на 2015 рік ця сума не закладалася. Сьогодні комісія знову засідатиме. Основне питання – звідки взялося 30 тис. грн.?

Поширити:

Залишити коментар:

коментар