Кіровоградські бомбосховища вкотре збираються привести до ладу (ФОТО)

Черговий рейд кіровоградськими «бомбосховищами», цього разу в присутності голови ОДА Сергія Кузьменка підтвердив вже давно поставлений кіровоградськими ЗМІ «діагноз» – стан укриттів доволі посередній.

Перші два укриття, котрі оглянув чиновник разом з двома десятками журналістів, знаходились на територію ОКВП «Дніпро-Кіровоград». І якщо перше, розраховане на півтори сотні осіб, знаходилось у відносно-задовільному стані, завдяки нещодавно проведеному відновленню системи вентиляції, електрозабезпечення, а також облаштуванню відповідних запасів води та мінімально необхідної кількості медикаментів.

То друге, маломістке, на 20 осіб, було біло схоже на підвальне приміщення якогось з житлових будинків – відсутнє світло, опалення, будь які, бодай мінімальні умови для перебування. Більше того приміщення виявилось підтопленим водами розташованого поряд Інгулу.

Останнім оглянутим об’єктом стало вже добре відомо кіровоградським журналістам сховище розташоване в підвальних приміщеннях КДПУ. Справний водопровід, електроживлення та вентиляція, запаси медикаментів та мінімально необхідний комплект обладнання – загальне враження від оглянутого об’єкту було вельми позитивним, тим паче на фоні попередніх об’єктів.

«В області вже декілька тижнів триває робота по відновленню «бомбосховищ» та підвальних приміщень житлових приміщень. Об’єкти, котрі ми сьогодні відвідали, знаходились у задовільному стані, однак працювати ще є над чим, враховуючи, що по Кіровограду далеко не на всіх підприємствах укриття приведені в належній стан.

В області ситуація значно гірша, однак і над цим ми працюємо, тож сподіваюсь за місяць-другий максимальну кількість «бомбосховищ» буде приведено до ладу», – підсумував Сергій Кузьменко.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар