Нова доза банківського переполоху для кіровоградців – закрився ІМЕКСБАНК (ФОТО, ДОКУМЕНТ)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Кіровоградці останнім часом звикли стояти у чергах за власними вкладами та пустими обіцянками від працівників банку, що їх вклади будуть повернуто. У кіровоградській філії ІМЕКСБАНКу, навідміну від інших банків, просто замкнули двері на замок і без слів повісили табличку «Зачинено». Мовчки. Без пояснень. А саме на них, на пояснення, чекають кіровоградці.

Особливих черг біля відділення ІМЕКСБАНКу на вул. Шевченка немає. Та і біля чого збиратись у черги? Чого чекати, якщо зачинені двері нічого не говорять. По одному-двоє кіровоградці підходять до входу в банк, переписують номери гарячої лінії, не хочуть показуватись на камеру і не всі називаються, але жаліються на те, що їм навіть нічого не пояснили.

Вкладник банку Анатолій вважає, що отак от просто закритись і написати, що по вклад потрібно їхати аж до Одеси – це не нормально: «Хай би посадили тут когось, як у інших банках, хто би зміг пояснити що сталось і чому. Я не в Одесі вкладав свої гроші, щоб туди по них їхати. До того ж видають їх всього недовго: з 15 до 16 години. Хто поїде по них туди? Якби ж ще були гарантії, що я отримаю свої гроші. А це ж година всього, ще й черга буде з усієї України. Я з Кіровограда не поїду.»

Одна із вкладниць банку розповідає, що телефонувала за зазначеними номерами, але відповіді так і не отримала: «Номер телефону безпосередньо банку не відповідає. Номер гарячої лінії гарантування вкладів відповідає, але тільки до моменту, коли йдеться про всі банки».

За вказаним номером голос автовідповідача озвучує весь перелік банків із «введенням тимчасової адміністрації». Щойно вкладник натискає номер, відповідний своєму банку – лінія операторів виявляється зайнятою.

«Дозвонитись неможливо, – жаліється кіровоградка. – Я уже вирішила переписати сайт, може там можна буде десь зареєструватись і отримати хоч якусь інформацію.»

«А різні ситуації бувають, – додає вкладник Анатолій, – А якщо пенсіонер не встиг пенсію зняти. Дозвонитись не може, на сайт не зайде, бо комп’ютера нема. Впирається в стіну». Такий стрес для людини похилого віку, на думку вкладників, які зібрались біля кіровоградської філії, може виявитись останнім.

А тим часом до розмови приєднались ще кілька вкладників. До прикладу, Юлія прийшла до Кіровоградської філії на прохання батька. У місті Вознесенськ Миколаївської області теж закрили філію, тому дівчина прийшла до цього відділення, але теж марно.

Ще одна вкладниця, яка на захотіла називати свого імені, підійшла до філії, бо зацікавилась, чому зібрались люди. Щойно тут і дізналась про закриття. Згодом жінка розповіла, що вклад у неї невеликий, але дуже потрібний: «У мене помер чоловік. Збирала кошти на пам’ятник. От і назбирала…»

І скільки таких кіровоградців ще оббиватимуть пороги банку з проханням пояснити хоч щось?

На офіційному сайті ІМЕКСБАНКу розміщено інформацію про введення тимчасового адмістрування. Тобто той же текст, який красується на зачинених філіях. Це вся інформація, якою володіють вкладники, адже телефони не відповідають.

Згідно з Законом України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб», кожному вкладнику банку Фонд гарантує відшкодування коштів за його вкладом та відшкодовує кошти в розмірі вкладу, включаючи відсотки, нараховані на день прийняття рішення Національним банком України про віднесення банку до категорії неплатоспроможних, у розмірі загальної суми вкладів, але не більше 200 тисяч гривень. (умови гарантування читайте на офіційному сайті Фонду гарантування вкладів фізичних осіб)

Але коли то буде невідомо. Наразі вкладникам банків (зокрема, ІМЕКСБАНКу), у яких введено тимчасове адмістрування, лишається тільки перечитувати оголошення на дверях філій із величезними літерами: «Зачинено».

Ольга Ткаченко, Перша електронна газета

Поширити:

Залишити коментар:

коментар