66 спортсменів з’їхались на турнір з панкратіону (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Завдяки клубу єдиноборств «Піт-Файтер», що вже багато років діє в Знам’янці, це місто можна вважати одним із найпотужніших в області осередків розвитку панкратіону як виду спорту.

Засновник клубу та незмінний тренер Олексій Слуцький виховав уже не одного кандидата та майстра спорту. А чотири роки тому навіть було започатковано відкритий міський чемпіонат з панкратіону. 1 лютого турнір, що вже став традиційним, знову зібрав спортсменів з Кіровограда, Долинської, Новгородки і, звичайно, Знам’янки.

66 учасників молодшої та середньої вікової категорії (до 16 років) змагалися за медалі у чотирьох традиційних версіях: Панкратіон-Традішн, Грепплінг-Гі, Грепплінг-Ноу-гі та Панкратіон-Фул. Усього, за результатами поєдинків, отрималося аж 92 призери, у тому числі 35 спортсменів посіли перші місця, 35 – другі та 22 отримали бронзу.

Але цей день приніс не лише яскраві перемоги, а й особливі нагороди та звання. Олексію Слуцькому, за підсумками останньої атестації, було вручено чорний пояс другого дану, а його колезі з Долинської Токарю Андрію – чорний пояс першого дану. Спортсменці з Новгородки Манзік Анні було урочисто присвоєно здобуте раніше звання кандидата в майстри спорту. Вихованець клубу «Піт-Файтер» 12-річний Мусаєв Васіф (клуб «Піт-Файтер», м. Знам’янка) удостоївся звання «Кращий спортсмен року». До речі, він ще раз довів це, здобувши на турнірі аж два золота та кубок зі званням «Кращий у розділі Традішн». Такий же кубок присвоєно Білошистому Олександру (Новгородківський СПК «Егіда»). Шульгу Костянтина (Бойове самбо, м. Кіровоград) було визнано кращим у розділі Панкратіон-Фул. Цветков Денис (ДЮСШ, м. Долинська), Прозоров Богдан (Бойове самбо, м. Кіровоград) та Прохор Максим (ДЮСШ, м. Долинська) вибороли кубки «Кращий у розділі Грепплінг-Гі». А нагороду «Кращий поєдинок» по праву присудили Поліщуку Юрію (клуб «Піт-Файтер», м. Знам’янка).

Подякою Федерації панкратіону України було нагороджено Матвєєва Ігоря, батька одного з вихованців, незмінного спонсора клубу «Піт-Файтер».

На спортивне свято також прибув міський голова Крижанівський І.Б., що вкотре привітав спортсменів та побажав їм спортивних здобутків. Загалом, змагання пройшли вдало і порадували численних глядачів цікавими поєдинками.

Аліна ГОНЧАРЕНКО, секретар Кіровоградського обласного осередку Федерації панкратіону України

Поширити:

Залишити коментар:

коментар