Арсен Мірзоян у Кіровограді: концерт із настроєм маленького Парижу (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Днями у Кіровоград із концертом приїхав фіналіст телевізійного проекту «Голос країни» Арсен Мірзоян. Артист із командою вирушив у гастрольний тур «Ніч», і Кіровоград став першою зупинкою цього творчого маршруту.

На сцені тільки саксофоніст та маестро. Лунає мелодійний акомпанемент синтезатора. Нарешті сходами спускається і сам Арсен Мірзоян. Вітається із шанувальниками і налаштовує їх на хвилю своєї музики: «Всі ми знаємо, що відбувається у країні: не сліпі, не глухі. Але я вважаю, що найголовніше це призма, через яку треба на це все дивитись. Тому сьогодні ми не будемо розмовляти про те, що сьогодні нас бентежить. Просто будемо намагатись налаштуватись на ту призму».

Особиста призма Арсена Мірзона – посмішка, щирість і простота. Світлий ліричний романтизм заражає посмішкою всіх хто не просто слухає його авторські тексти, а чує кожне слово, кожну думку.

Через кілька композицій фіналіст «Голосу» бере до рук гітару, а з його «олімпу» спускається четвертий музикант колективу, який озброюється акордеоном. Арсен знайомить публіку з ним і додає: «А зараз буде трохи Франції. На вас же кажуть маленький Париж?». Відразу згадуються артисти, які у Тернополі кричать: «Привіт, Житомир!», а Кам’янець-Подільський плутають із Черкасами. Арсен Мірзоян приїхав у місто вперше, але навіть знав уривки його історії, які штрихами говорив перед деякими композиціями. Окрім того, співак не раз повторив слова: «Ми ж у маленькому Парижі» перед особливо романтичними композиціями настрою затишної Франції.

Не оминув артист і теми «краю землі», «зони оточення», де гинуть наші хлопці. Але виконував ці пісні Асрен Мірзоян сам під гітару, без акомпанементу команди. «Хлопці, у вас антракт, – артист відправив друзів у гримерну і продовжив до глядачів, – Відповідальність за виконання цих пісень я беру особисто на себе і виконую сам». Серед трьох композицій, які співак виконав сам, і пісня Володимира Висоцького «Возвращаются все». А коли гості оплесками привітали команду у повному складі, Арсен Мірзоян продовжив виконання авторських пісень на властиву йому любовну тематику.

Кілька разів музиканти перегукувались музичними термінами. «Ми інколи походу концерту змінюємо аранжування. Така собі маленька імпровізація», – пояснив присутнім Арсен. Зміни відбувались і у сценарії концерту, адже співак відразу ж виконував замовлення глядачів, які з різних куточків вигукували з залу різні пісні. «Бувай, малий!» звучав, як зазначив сам артист, у новорічній версії, а ритмічну «Вінні Пух» попросили заспівати діти, які потім спустились з балкона і разом з батьками пустились у танок під улюблену композицію. Із залу вигукнули також: «Давай Кузьму», на що Арсен Мірзоян відповів, що цієї теми вони уникають, адже вона є надто болючою. Це було єдине замовлення, якого не виконав Арсен Мірзоян, проте причину пояснив – артист чує свого слухача і співає для кожного.

Між піснями до артиста підходили шанувальники, щоб подарувати квіти або ж передати пам’ятну згадку про місто на знак подяки за творчість. Лікар онкодиспансеру Лариса Щербакова прийшла на концерт із сином Владиславом, щоб насолодитись хорошою музикою та передати подарунок від колег: «Я дуже поважаю і люблю творчість Арсена Мірзояна. Ми сьогодні прийшли на концерт не з пустими руками. Зробили на згадку про Кіровоград чашку із фотографією міста та написом: «Арсену Мірзояну з подякою від кіровоградських лікарів».

Чи не всі тексти авторських пісень виконавця наповнені світлом романтики та кохання. Він не співає про страждання, він співає про любов. Співає так, що хочеться кохати саме так, як він про це говорить і дякувати коханій людині за те, що божеволієш. У його піснях любов щира, красива, світла, вона наповнює життя сенсом, а людину робить живою: «Людина без кохання, як пляж взимку – він ніби існує, але навіщо не зрозуміло».

Ольга Ткаченко, Перша електронна газета

Фото автора

Поширити:

Залишити коментар:

коментар