Терористи штурмують Дебальцеве (РНБО)

Ситуація в Донецькій та Луганській областях характеризується продовженням активного військового протистояння між російсько-терористичними угрупованнями та підрозділами сил АТО. Залишається загроза активізації мобільних диверсійно-розвідувальних груп противника для здійснення диверсій на об’єктах інфраструктури та шляхах логістичного забезпечення сил АТО.

Найбільш складною залишається ситуація навколо Дебальцевого. Після масованих обстрілів з РСЗВ БМ-21 «Град», артилерії, мінометів та стрілецької зброї, бойовики неодноразово намагалися штурмувати опорні пункти та блокпости сил АТО поблизу н.п. Дебальцеве та Чорнухине. Всі напади терористів відбито. Такі дані оприлюднив сьогодні на брифінгу речник Антитерористичної операції  полковник Андрій Лисенко.

Внаслідок артилерійського обстрілу бойовиків було пошкоджено високовольтну лінію електропередач, що живить шахту «Північна» в Макіївці.

Після зіткнення з нашими військовими, противник зазнає істотних втрат.

Так, за інформацією прес-центру АТО, за минулу добу наші військові знищили 70 бойовиків, близько 20 членів НЗФ отримали поранення. Сили АТО знищили 14 одиниць військової техніки ворога – 4 автомобілі, 2 самохідні артилерійські установки, 2 «Гради» та 4 танки.

Успішні дії Збройних Сил України вносять паніку серед окупантів, які не можуть поділити зони впливу.

Поблизу н.п. Фащівка зафіксовано сутичку між військовослужбовцями ЗС РФ та членами бандформування «казаків».

Через бойові дії триває евакуація з міст, які постійно обстрілює ворог.

За вчорашній день з небезпечних районів Донецької області було вивезено 359 людей, зокрема, 41 дитину та 2 особи, що не можуть самостійно пересуватись. З Дебальцевого, Новогригорівки, Комуни, Миронівського, Красного Пахаря було вивезено 262 людини. Також з селища Чорнухине виїхали 67 людей, з Авдіївки – 30.

Отримано чергові докази російської агресії проти України.

В ніч з 6 на 7 лютого, неподалік н.п. Рідкодуб, що біля Дебальцевого, сталося бойове зіткнення військовослужбовців ЗСУ з бойовиками. Після успішної оборони наші воїни захопили кілька реактивних піхотних вогнеметів «Шмель». Такий вид зброї використовують лише Збройні сили Російської Федерації. Відповідно до маркування, цей вогнемет було виготовлено у 2000 році.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар