Як кіровоградці “кіборгів” зустрічали (ФОТО, ВІДЕО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Минулої ночі, 10 грудня, в Кіровоградську військову частину «АРЗСП», зі сходу повернулися «кіборги», які півроку героїчно захищали Донецький аеропорт. Теплий прийом їм влаштували їхні родичі і друзі, кіровоградські волонтери кіровоградці, небайдужі до ситуації на Сході, та долі воїнів у зоні АТО.

На жаль, до військової частини прийшло зовсім мало людей. Як виявилося, більшість дізналися про приїзд героїв в останній момент. Люди почали збиратися біля військової частини вже починаючи з 19.30 год., проте несприятливі погодні умови затримали автоколону, і автівки «кіборгів» з’явилися лише о пів на десяту.

Зустрічати воїнів кіровоградці прийшли не з пустими руками, а квітами, солодощами, прапорами України і третього полку, повітряними кульками патріотичних кольорів. Та найголовніше, це повага, турбота і любов за своїх земляків в зоні АТО, яку люди принесли в своїх серцях.

Навіть той факт, що довелося чекати додаткові дві години анітрохи не зменшив хвилювання та радість від довгоочікуваної зустрічі з кіровоградськими героями.

Не обійшлося і без кумедного випадку. В радісному очікуванні, зустрічаючі прийняли випадковий автомобіль, який заїхав до частини, за довгоочікуваних героїв, і влаштували йому бурхливий прийом.

Та незабаром з’явилися у «кіборги». Зустрічаючи колону броньованих автівок зі Сходу, люди голосно скандували «Герої» та аплодували. Військові теж не лишились в стороні, і в якості символічного салюту, запустили у повітря декілька сигнальних ракет.

Така тепла зустріч стала нехай не великою, але приємною відрадою для хоробрих чоловіків, які після пережитого в Донецьку терору нарешті повернуся додому. Повернулися живими.

Чи довго воїни перебуватимуть у відпустці, поки що невідомо.

Руслан Солодкий для Першої електронної газети.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар