На Олександрівщині вшанували визволителів

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

8 грудня 1943 року частини і з’єднання 75-го стрілецького корпусу 252 стрілецької дивізії під командуванням генерал-майора Андріана Захаровича Акименка за підтримки партизанів визволили селище Єлизаветградка (Олександрівський район) від фашистських загарбників.

Як стверджує історія, у боях за селище полягло 400 радянських воїнів і партизанів. Зокрема, загинули командир 932 полку стрілецької дивізії Герой Радянського Союзу Юрій Купріянович Глібко та заступник командира танкового полку майор Іван Миколайович Погрібняк.

З ініціативи слідопитів місцевої школи за рішенням виконкому селищної ради дві вулиці селища назвали іменами цих героїв.

Про це кореспонденту Першої електронної розповіла заступник директора школи Галина Максимченко.

71 річницю визволення відзначили на тематичній шкільній лінійці слави «Це потрібно не мертвим, це потрібно живим».

Жителі селища поклали квіти до Братської могили та пам’ятника Скорботних матерів. Учні також вшанували пам’ять кавалера трьох орденів слави Крюкова А. З. та учасника Великої Вітчизняної війни, колишнього директора школи Каплуна І.Ф.

З нагоди чергової річниці датою волонтери привітали ветерана Великої Вітчизняної війни, визволителя селища Семенчука Василя Трохимовича.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар