Кіровоградські журналісти: тиску на ЗМІ та цензури не допустимо (ФОТО)

Сьогодні на кіровоградській  площі Героїв Майдану журналісти провели мітинг проти створення репресивного міністерства та підписали звернення до керівників держави.

Близько 50 кіровоградських журналістів підтримали ініціативу колег з інших міст і протестували проти створення Міністерства інформаційної політики, яке вже називають “міністерством правди”. Однією з функцій новоствореного міністерства є контроль ЗМІ незалежно від форми власності.

Присутні представники кіровоградських ЗМІ підписали звернення руху “Стоп Цензурі!” до Президента України та голови уряду.

 

Журналісти стверджують – подібна структура під виглядом профільних управлінь існувала ще з часів президентства Кучми. Та надання ще більших репресивних функцій новому міністерству є порушенням принципів демократії і свободи слова. За словами журналістів, невдовзі після повалення диктатури “темники” про висвітлення діяльності уряду знов почали надходити до головних редакторів та директорів державних ЗМІ. Є побоювання, що наступ на свободу слова та втручання у журналістську діяльність тепер буде здійснюватись і щодо ЗМІ усіх форм власності.

Проти створення Міністерства інформполітики з функціями контролю над ЗМІ вже висловились провідні журналісти, народні депутати України та низка міжнародних організацій та посольств західних держав, стверджує народний депутат Сергій Лещенко. Очолив міністерство колишній журналіст і депутат, кум президента Юрій Стець.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар