Затримано пропагандиста, який знімав “відео-чорнуху” для російських ЗМІ (ВІДЕО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Cпівробітники СБУ затримали у м. Дніпродзержинськ громадянина України, який займався антиукраїнською пропагандою серед жителів міста, схиляв їх створювати так зване «партизанське підпілля» та переходити на бік терористів.

Про це повідомляє СБУ та ІАЦ РНБО.

Встановлено, що 33-річний місцевий мешканець був завербований через соціальну мережу «Однокласники» представниками спецслужб РФ.

Від своїх російських кураторів, за підтримки терористів «ДНР», він отримав завдання проводити провокаційну роботу серед місцевого населення. Завданням агента терористів було також втягування місцевих мешканців до публічних провокацій, незаконних захоплень адмінбудівель, антиукраїнських акцій для створення відповідних пропагандистських сюжетів у російських ЗМІ. Проросійський агітатор намагався залучити до злочинної діяльності і українських військовослужбовців, які повернулися із зони АТО.

Під час обшуку помешкання затриманого співробітники СБУ вилучили комп’ютерну техніку із відповідним програмним забезпеченням, різноманітні засоби зв’язку, прапор «Новоросії» та бойову гранату Ф-1.

У рамках кримінального провадження за ст.110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України) та ст.258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України тривають невідкладні слідчі дії.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар