Олександрії відкрили меморіальну дошку Герою М.Бендерову, який досі немає статусу учасника АТО

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка
Бендеров М.В.

Сьогодні, 18 вересня, в Олександрії урочисто відкрили меморіальну дошку Герою АТО Максиму Бендерову. Її розмістили на фасаді школи №8, в якій хлопець навчався. Відкриття пам’ятного знаку жінка мама бійця – Ірина – сприймає, як ще один важкий, трагічний момент у особистому житті. 

Як розповіла Першій електронній мама героя, окрім свідоцтва про смерть, інших документів, які б підтвердили участь Максима в антитерористичній операції, у неї немає.

До сьогодні жінка не отримала папери з результатами ДНК, не присвоєно статус «сім’ї загиблого», а з квартирному обліку сина зняли і тему «закрили».

Дошку бійцю було встановлено за ініціативи Олександрійської громадської організації воїнів-інтернаціоналістів “Солдати в Афгані”. Загалом, вшанувати пам’ять загиблого цього вересневого дня сюди прийшло близько сотні олександрійців. Були серед них і представники міської влади, школярі, односельці, друзі, знайомі і просто небайдужі люди.

Подвиг Максима ніколи не буде забутий, адже пам’ять про героїв живе вічно. Його ім’я, як повідомила директор 8-ї школи, також внесено в шкільну книгу пам’яті.

Нагадаємо, що 24-річний Максим Бендеров служив за контрактом старшим розвідником в 3-му полку спеціального призначення міста Кіровограда.

З шести років хлопець займався панкратіоном і врешті став майстром спорту України, володарем чорного поясу першого дану, також був МС України з рукопашного бою та МС міжнародного класу з військово-спортивного багатоборства. Максим Бендеров неодноразово ставав призером престижних європейських змагань, був чемпіоном світу з військово-спортивного багатоборства, членом збірної команди України. В останні роки працював тренером.

На згадку про загиблого героя Спортивний комітет України заснував щорічний турнір з панкратіону  імені Максима Бендерова, який проходитиме в Олександрії.

Загинув в зоні АТО 15 липня в районі села Провалля Луганської області. Похований через два місяці.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар