Координаційний центр: реальна допомога чи імітація активної діяльності?

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Єдиний координаційний центр дій волонтерів та громадських організацій, що допомагають військовим, запропонували створити посадовці ОДА. 

Цю ідею сьогодні під час зустрічі з представниками цих організацій, а також керівниками управлінь та відомств облради, озвучила заступник голова Кіровоградської ОДА Віта Атаманчук, повідомив кореспондент Першої електронної.

Схему ж співпраці представив начальник управління комунікацій з громадськістю Кіровоградської ОДА Віталій Останній. Основою концепції стала ідея об’єднання «під дахом» координаційного центру інформації від усіх, хто може та хоче допомогти військовим, задля її подальшого опрацювання та, відповідно, комплексного вирішення.

Збір інформації запропоновано проводити послуговуючись «гарячою лінією» ОДА – 0800500238, котра вже зараз приймає подібні звернення.

Ідея начебто корисна та дієва, однак, як зауважили представники ГО та волонтери, котрі прибули на зустріч, подібний центр, як і загалом державна допомога, нажаль може буди вельми забюрократизованим, що однозначно вплине на швидкість надання тієї чи іншої допомоги.

Доволі ризиковою та недієвою видається й об’єднання усіх карткових рахунків для збору коштів на допомогу армії в один, на базі кіровоградського «Червого хреста».

Загалом, після годинної зустрічі було домовлено: координаційний центр таки буде створено, приміщення під його роботу наразі вже підшуковують, однак зосередиться він на глобальних та довготривалих допомогах, в той час як волонтери продовжуватимуть вирішувати більш нагальні питання.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар