Кіровоград знову прощався з героями (ФОТО)

Сьогодні, 7 серпня, Театральна площа міста Кіровограда стала місцем прощання з героями, полеглими під час проведення антитерористичної операції на сході України.

Мешканці і гості обласного центру провели в останню путь заступника командира полку по роботі з особовим складом підполковника Сергія Олексійовича Сєнчева, заступника командира загону спеціального призначення підполковника Сергія Петровича Лисенка та головного сержанта роти СпП старшину Олексія Івановича Глобенка.

29 липня 2014 року, вночі у місті Сніжному Донецької області сепаратисти обстріляли вогневі позиції наших солдат з мінометів, реактивних систем залпового вогню та гармат. Загинули у тому числі і Сергій Лисенко 1977 року народження, заступник командиру загону спеціального призначення по роботі з особовим складом 3-го окремого полку спеціального призначення оперативного командування “Південь” Сухопутних військ ЗСУ, спортсмен з військово-прикладних видів спорту,  та Олексій Глобенко, 1988 року народження, головний сержант роти спеціального призначення, що після закінчення строкової служби залишився в лавах Української армії за власним бажанням.

4 серпня під час військового зіткнення української армії з сепаратистами за курган Саур-Могила був тяжко поранений заступник командира командира по роботі з особовим складом 3-го окремого полку спеціального призначення оперативного командування “Південь” Сухопутних військ ЗСУ Сергій Сєнчев, який з моменту закінчення вищого військового училища з відзнакою з 1994 року ніс військову службу у кіровоградській частині.

Сергій Сєнчев народився 8 липня 1973 року у Донецьку в сім’ї військовослужбовця. Освіту здобував у школах та військовому суворівському училищі Свердловської області (у зв’язку з переведенням батька до нового місця служби), потім – у Донецькому вищому військово-політичному училищі інженерних військ і військ зв’язку, в Одеському національному університеті ім.. І. Мєчнікова (спеціальність – психологія). 1994 року прибув для подальшого проходження служби у Кіровоград (в/ч А-0759), де відтоді постійно проживав із своєю сім’єю (дружина Сніжана, донька Євгенія (19 років) та син Іван (10 років)).

Жалобна церемонія проходила за участі Почесної варти та оркестру Президентського полку.

«Я не знала їх усіх особисто, тільки Сергія Сєнчева. Та наші чоловіки, усі, хто у військовій формі-наші герої, наші захисники. На кожних похоронах проводжаєш полеглих і з острахом дивишся на живих – щоб не загинули на війні. Кожен день ми повинні починати з молитви за воїнів! А Церква Московського Патріархату, представники якої присутні тут,  повинні розуміти, що вони служить на нашій землі, нашим солдатам – українцям!», – наголосила у своїй промові заступник голови Кіровоградської ОДА Віта Атаманчук.

Заступник міського голови Олексій Олійник висловив сподівання, що людські втрати втрати не будуть марними і ми надалі житимемо мирно на нашій землі.

Прощаючись із полеглими в боях за Україну, в.о. обов’язки командира військової частини А0224 підполковник Іван Савка зазначив, що ніколи в історії України ще не було такого трагічного часу. «Загиблі герої довіку будуть знаходитись у наших рядах! Воїни поклали голови за мир на нашій землі і майбутні покоління. Ми завжди будемо брати з них приклад. Ми повинні об’єднуватись: зараз як ніколи важко нам, солдатам, але вся Україна, вся громада допомагає перемозі!», – сказав підполковник Савка.

Тіло загиблого підполковника Сергія Лисенка вирушає для поховання на малу батьківщину. Траурна процесія з тілами підполковника Сергія Сєнчева та старшини Олексія Глобенка вирушила до місця поховання на Ровенське кладовище до почесного сектору для військових поховань.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар