Працiвники СБУ затримали учасника бандформування “Восток”

Фото uacrisis.org

ІАЦ РНБО інформує про ситуацію у зоні АТО.

Луганський напрямок

Тривають бойовi дії низької та середньої інтенсивності у Попаснянському та Новоайдарському районах. Впродовж доби противник періодично обстрілював українські рубежі оборони поблизу Попасної, у тому числі й з важкого озброєння. А після заходу сонця провів масований мінометний обстріл позицій сил АТО у Кримському, випустивши понад 50 мін у напрямку наших позицій. У Станиці Луганській бойовики порушили режим тиші минулої доби один раз, провівши короткотривалу збройну провокацію з використанням стрілецької зброї. Трапилося це після першої ночі.

Як заявив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник Міністерства оборони України полковник Андрій Лисенко, всього за минулу добу на Луганському напрямку відбулося 13 ворожих обстрілів, зокрема 6 – з важкого озброєння.

Донецький напрямок

У Авдіївці та на околицях міста стало набагато спокійніше. Характер обстрілів – епізодичний. З важкого озброєння бойовики застосовували лише міномети, випустивши близько 20 мін під час вранішнього обстрілу промзони.

Далі впродовж доби противник порушував режим тиші у Авдіївці виключно з легкого озброєння.

На світлодарській дузі зафіксовано 4 випадки порушення перемир’я – усі короткотривалі та з використанням стрілецької зброї та гранатометів. Під Горлівкою та в районі Донецького аеропорту обстріли аналогічно носять епізодичний характер. Міномети вчора противник застосовував лише на північних околицях Горлівки та у Невельському.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 27 ворожих обстрілів, зокрема 5 – з важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

Тут ситуація залишається майже без змін: кількість випадків порушення тиші складає суму кількості обстрілів на Луганському та Донецькому напрямках обох взятих – а саме 40 обстрілів. Важке озброєння противник застосовує також активніше, ніж на двох інших напрямках. Так, більше 100 мін та 20 артилерійських снарядів випустили сили окупанта у бік українських укріплень на Маріупольському напрямку. Приблизно стільки ж бандформування випустили загалом на двох вищезазначених напрямках.

Артилерію російсько-окупаційні війська застосовували у районі Докучаєвська, де також вчора випустили понад 60 мін. Міномети противник також застосовував у Мар’їнському районі. На східних підступах до Маріуполя, на які приходиться, як і раніше, левова частка ворожих обстрілів, важке озброєння бойовики застосовували рідше.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, 6 українських військовослужбовців зазнали поранень і травм.

Працівники СБУ затримали учасника бандформування «Восток»

У березні 2015 року він добровільно приєднався до групи бойовиків, займався будівництвом фортифікаційних споруд, але згодом покинув бандформування за станом здоров’я. З січня 2017 року зловмисник переховувався від правоохоронців у Новотроїцькому Донецької області.

На Чернігівщині СБУ затримала антиукраїнського інтернет-агітатора

Мешканець Прилук регулярно розміщував на персональних сторінках в соціальних мережах пропагандистські матеріали, які закликали до зміни державного кордону України та висвітлювали діяльність бандформувань “ДНР/ЛНР”. Агітатор отримував інформацію від куратора з тимчасово окупованих територій.

Курсанти Національної академії НГУ навчаються злагодженій роботі на військовій техніці

Майбутні офіцери Нацгвардії вдосконалювали злагодженість дій екіпажу БТР на практичних заняттях з тактики.

На Львівщині канадські військові інструктори обмінюються військовим досвідом з українськими військовослужбовцями

В рамках тренувальної операції «Юніфаєр», бійці відточують свої навички у наступі і швидко беруть під контроль блокпост противника, а канадські спеціалісти допомагають порадами.

Нещодавно Служба безпеки України під процесуальним керівництвом Генеральної прокуратури встановила нові обставини терористичного акту, вчиненого 13 січня 2015 року російсько-окупаційними військами зі складу т.зв. «ДНР» під Волновахою

(Нагадаємо тоді з реактивних артилерійських установок «Град» бойовики обстріляли рейсовий автобус «Златоустівка — Донецьк», внаслідок чого 12 цивільних осіб загинули, ще 18 отримали каліцтва).


Вітчизняні правоохоронці встановили причетність до злочину російського кадрового військового, полковника ЗС РФ Анатолія Сінельнікова на прізвисько «Захар», який займав посаду командира т.зв. «5-ї армійської бригади» т.зв. «ДНР». Встановлено особу й безпосереднього командувача артилерійського батальйону, бойовики якого проводили обстріл беззахисних людей. Ним виявився Юрій Шпаков, громадянин України, що наразі продовжує воювати у складі НЗФ т.зв. «ДНР». Матеріали справи було передано українській делегації в міжнародному суді ООН в Гаазі, де триває розгляд справи «Україна проти Російської Федерації». На черговому засіданні результати цього розслідування будуть озвучені як ще один переконливий доказ російської агресії в Україні.

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар