Анальна тріщина – причина інфекцій прямої кишки

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Анальна тріщина – це пошкодження (розрив) слизової оболонки анального каналу, яке супроводжується ускладненим процесом дефекації та сильними болями, спазмами сфінктера та кров’янистими виділеннями.

Разом із гемороєм та колітом, анальна тріщина є одним із найбільш поширених проктологічних захворювань та часто виникає у людей працездатного віку.

Причин виникнення тріщини заднього проходу може бути декілька:

  • малорухливий спосіб життя, внаслідок чого порушується кровопостачання анального отвору;
  • хронічні закрепи та пошкодження слизової оболонки при проходженні твердих калових мас;
  • дуже часто анальні тріщини виникають внаслідок ускладнення геморою;
  • анальний секс, зловживання клізмами;
  • запалення слизової оболонки, судинні порушення тощо.

Часто, плутаючи анальну тріщину з гемороєм, пацієнти починають самолікування або сподіваються, що «ранка» з часом загоїться сама. Це дуже небезпечно, оскільки симптоми можуть посилитися і захворювання перейде у хронічну форму, що має безліч негативних наслідків та набагато важче лікується. До того ж, використання деяких ліків може не полегшити, а навпаки, значно погіршити ситуацію.

Крім того, існує чималий ризик потрапляння інфекції у протоки анальних залоз, де починає розвиватися запалення, небезпечне швидким розвитком гнійного процесу. Це, в свою чергу, призводить до таких складних проктологічних захворювань як парапроктит (гнійний запальний процес) та свищ прямої кишки. Дані захворювання досить важко піддаються лікуванню.

Також ускладненнями анальної тріщини при невідповідному лікуванні та несвоєчасному зверненні до лікаря можуть бути коліти (запалення внутрішньої оболонки товстого кишківника), простатит (запальне ураження передміхурової залози у чоловіків) та навіть онкологія.

При будь-яких ознаках проктологічної проблеми: труднощі при дефекації, біль чи свербіж в задньому проході чи краплі крові, слід негайно звернутися до кваліфікованого фахівця. Звертаючись до спеціалістів мережі медичних центрів «ДокторПРО» ви можете розраховувати на безопераційне та безболісне лікування, яке допоможе швидко позбутися гострих проявів захворювання, та вилікувати анальну тріщину, уникнувши небезпечних ускладнень.

В залежності від форми захворювання, лікарі центрів «ДокторПРО» призначають комплексне безопераційне лікування анальної тріщини.

Якщо проблема виникла нещодавно, зазвичай, використовуються засоби для місцевого впливу. Найчастіше це комплекс унікальних мазей, які знімають спазм і сприяють швидкому загоєнню. Особлива увага приділяється харчуванню: в період лікування слід уникати гострих та солоних страв, алкоголю та газованих напоїв.

Для лікування хронічної форми захворювання використовується «Сургітрон» – радіохвильовий апарат, за допомогою якого лікар обережно відсікає краї тріщини в поєднанні  з спазмолітичними та загоюючи ми мазями. Дотримання дієти та гігієни обов’язкове!

У медичний центрах «ДокторПРО» передбачена безвідсоткова поетапна оплата за лікування, що дає змогу попри будь-які фінансові труднощі потурбуватися про своє здоров’я, не втрачаючи дорогоцінний час.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар