Кропивницькі депутати активізувались у соціальних мережах

Керівник Всеукраїнської ініціативи "Рух Державотворців". Раніше працював на посадах речника Всеукраїнської організації "Дебатна Академія", члена Національного комітета кампанії «МОЛОДІЖНА ВАРТА», віце-президента Українського незалежного фонду інноваційного розвитку. У 2009 році був одним із засновників та спікерів Громадської кампанії «Новий Громадянин», і досі є активним учасником однойменного Партнерства. У 2011 році долучився до заснування Руху "ЧЕСНО". З 2012 року очолюю Асоціацію Політичних Наук. Політичний аналітик, блогер, публіцист.
Контакт: Вебсайт

Після презентації результатів «Атестації депутатів місцевих рад» до експертів Асоціації Політичних Наук почали звертатись депутати з питанням про те, чому у них недостатньо високі бали. Багатьом з них ми говорили, що вони недостатньо комунікують зі своїми виборцями, не ведуть власних сторінок у соціальних мережах, не відповідають на коментарі та повідомлення.

Маємо відмітити, що за останній місяць саме у цій царині намітився значний прогрес. Ті депутати, які не мали власних профілів, нині їх створюють. А ті, які мали, проте не приділяли їм потрібної уваги – активізувались: почали їх наповнювати та спілкуватись з виборцями. А є такі народні обранці, які, окрім власних профілів, створюють і офіційні сторінки, на яких власне і знайомлять виборців зі своєю депутатською діяльністю.

Так, власний профіль створив і активно веде на ньому роботу та спілкується з виборцями Григорій Сергієнко. Значно активнішими у мережі стали Тетяна Волкожа, Сергій Калапа, Ігор Голофаєф, Анатолій Ларін, Віталій Пінчук, Сергій Бойко та Вадим Дрига.

А от Рафаель Санасарян, Володимир Зайченко, Олександр Цертій та Сергій Капітонов навіть створили власні сторінки, на яких активно розповідають виборцям про свою роботу, збирають відгуки містян та спілкуються з ними.


Серед депутатів міської ради Кропивницького є і такі, на яких можуть рівнятись колеги. Профілі Олександра Цертія, Олега Краснокутського, Сергія Кріпака, Валентини Яремчук, Михайла Бєжана, Катерини та Олександра Шамардіних могли б стати наочними посібниками для тих депутатів, які мають намір активізувати свою діяльність у соціальних мережах.

Проте є і такі депутати, які й не намагались активізувати свою роботу в царині спілкування з виборцями у соціальних мережах. Це стосується Ігоря Захарова, Анни Ніжнікової, Михайла Демченка.

Активісти нашої організації продовжують спілкуватись з депутатами, пояснюючи їм важливість використання такого інструменту, як соціальні мережі у своїй роботі. Адже, за великим рахунком, це абсолютно безкоштовний і дуже зручний майданчик для того, аби ознайомити мешканців міста зі своєю роботою, отримати від них зворотній зв’язок, а також підвищити свою впізнаваність.

Сподіваємось, що дуже скоро ми досягнемо 100% показника залученості депутатів міської ради Кропивницького до активного пропагування результатів своєї діяльності у мережі.

Наразі, за постійними оновленнями кампанії можна стежити:
В соціальній мережі Facebook на сторінці «Місцеві депутати. Атестація».
Докладніше про громадську кампанію «Атестація депутатів місцевих рад».

Про здійснення ініціативи в Кіровоградській області звертайтесь до Громадської організації «Асоціація Політичних Наук», presscentr5@gmail.com.

Громадська кампанія «Атестація депутатів місцевих рад» спрямована на сприяння вирішенню проблеми низького рівня відкритості, прозорості та підзвітності виборцям депутатів 23 місцевих рад з 17 областей України, а також підвищення поінформованості громадян про діяльність місцевих депутатів. Проект «Атестація депутатів місцевих рад» реалізується Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України» разом з партнерськими організаціями з 16-ти регіонів України за підтримки Національного фонду демократії (NED, США). У 2016 році апробація методології відбулася в місцевих радах Одеської області за підтримки Міжнародного фонду «Відродження», з 2018-го року за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» відбувається розробка веб-платформи «Місцеві депутати. Атестація». В місті Кропивницький за реалізацію ініціативи відповідає ГО «Асоціація Політичних Наук».

Поширити:

Залишити коментар:

коментар