Іісус. Свята. Весела вдова.

 – Яке твоє ставлення до веселих вдів? Не те, щоб наші відношення зайшли в глухий кут і єдиний вихід – це розбавити атмосферу поминальним обідом, але…

– Окей, мою увагу ти привернула, що  там у тебе?

– Два квитки на оперету, ходімо.

Смаки в нашої пари дещо специфічні. Шаблонна романтика пробула в нас дня так чотири, й рожеві окуляри зникли так само, як і рожеве вино з пляшки.

Натомість, прийшли вигул кішки на повідку, прокидання о третій годині ночі від ароматів смаженої картоплі та пробудження в обіймах рідної людини й не менш рідної кішки. Цю буденність супроводжують ще й різні заходи: від благодійних вечорів до концертів ансамблю пісень та плясок. Хто б міг подумати, що робота може сприяти укріпленню стосунків і ставати приводом для побачень?

Доки в моїй голові пролітали ці думки, ми дійшли до місця похорон… Тьфу ти, до філармонії, де якраз проходить оперета «Весела вдова». Культурно-просвітницька програма, чорт би її побрав.

Стоячи в холі, стали учасниками обожнюваної рубрики «жертви для обговорень». Мабуть, люди не звикли бачити двометрову копію Іісуса, ще й поруч із дівчиною, яка переповідає один з біблійських сюжетів. Так і хочеться потролити  народ навколо, повністю війшовши в образи пресвятих: почати читати молитви, хреститись, та дивитись угору, щось ледь-чутно нашіптуючи. Від цього перфомансу всіх врятував дзвінок-запрошення до зали. Вистава почалась, а разом із нею почався головний біль від старанно граючого оркестру. Майже досидівши оперету до кінця, ми пішли в місце, де вистави щиріші та цікавіші з дня у день – ім’я йому «Булошна №1». Наші передбачення повністю виправдались: ми стали свідками блискавичного п’яного стенд-апу, залицянь до дерева та глибокофілософської дискусії. Але ми, як вишукані інтелігенти та цінителі опери, не довго затримуючись, пішли додому аби насолодитись прослуховуванням треків зірок сучасної естради – Face та Буерака й переглядом старих фотокарток.

Можливо, аби цінувати те що маєш, і потрібен цей контраст, який ми прочули на прикладі «опера та реп».  А можливо потрібна ще одна пляшечка вина. Ми ще самі не вирішили (та й «кожному своє»).

Поширити:

Залишити коментар:

коментар