Що приховує Кіровоградський медколедж про вступну кампанію 2016 року? (ФОТО, ДОКУМЕНТ)

Декілька тижнів містом ширяться чутки про те, що на більшість спеціальностей Кіровоградського  медичного коледжу ім. Є. Й. Мухіна з 2016-го року можна буде подавати документи лише після 11-го класу. Розвіяти чи підтвердити ці чутки взялась Перша електронна газета.


Дев’ятикласниця Анастасія говорить, що хотіла по закінченню цього навчального року вступити на фармацевта.

“Моя подруга, яка навчається у медколеджі, повідомила, що з цього року на спеціальність “Фармація” можна буде вступити лише після 11-го класу. Так їм сказали викладачі. Тому тепер  не знаю що й робити: довчатись 11-ть класів, або йти на фельдшера чи медсестру”, – говорить дівчина.

Щоб перевірити отриману інформацію  кореспондент Першої електронної газети зателефонував до адміністрації коледжу. Директора Світлани Бондарь на місці не виявилось, її секретар дала номер заступник директора з виховної роботи – Світлани Присяжнюк. За вказаним номером (як і за іншими, вказаними на офіційному сайті коледжу, номерами заступників директора) ніхто не відповідав. Тож ми вирішили відвідати коледж і особисто дізнатись: чи зможуть випускники 9-х класів здобувати медичну освіту у коледжі ім. Є. Й.Мухіна?

У коледжі зараз канікули й проводиться ремонт, але адміністративно-викладацький склад активно готується до нового навчального семестру. А от директора знову не було на місці: у приймальні нас направили до Тетяни Гут, заступника директора з практичного навчання.

“Я не можу надати Вам інформацію щодо вступної кампанії цього року, бо Ви будете вісвітлювати це в ЗМІ. От якби Ви цікавились для себе, для вступу – інша справа. А так Вам тільки до директора, – відповіла Тетяна Гут і направила нас знову до приймальні, – “Може там Вам щось скажуть”.

У приймальні нас зустріли питанням: “А, то це Ви дзвонили? Вам же сказали, що ми нічого ще не знаємо”.

На зауваження кореспондента, що ніхто нічого не говорив і взагалі, на дзвінки не відповідали, секретар відповіла: “Тоді Вам тільки директор може розказати”, – і  швидко попрощалась..

Ситуація є доволі цікавою, адже у офіційній спільноті коледжу в соцмережах, викладач гігієнічних дисциплін і член медико-профілактичної циклової комісії Кіровоградського медичного коледжу Сергій Дорогань виклав інформацію про набір студентів на наступний навчальний рік, зауваживши при цьому, що умови прийому на 2016/17 навчальний рік вже опубліковані.

Дійсно, на офіційному сайті коледжу вже є правила прийому на наступний навчальний рік, до того ж затверджені педагогічною радою більше ніж місяць тому – 3 грудня 2015.

За цим документом після 9-го класу абітурієнти зможуть вступати до коледжу за спеціальностями “Лікувальна справа”, “Сестринська справа” та “Фармація”. На базі ж 11-го класу – здобувати спеціальності “Акушерська справа”, “Лікувальна справа”,”Фармація” та “Сестринська справа”.

Згідно з пунктом 6 статті 21 Закону України від 02.03.2015 №222-VIII “Про ліцензування видів господарської діяльності” ліцензії, які є чинними на день набрання чинності цим Законом та мали обмежений термін дії, є безстроковими і можуть бути, за заявою ліцензіата, переоформлені відповідним органом ліцензування безкоштовно у тижневий строк. Примітним є те, що 1 липня 2016 мав завершитись термін дії ліцензій (серія АЕ № 458313, дата отримання – 1 липня 2014) за спеціальностями “Фармація” і “Медико-профілактична справа”. І якщо за першою набір студентів не буде здійснюватись, то прийом на навчання за останньою так і не відкрили.

Це означає, що новий Закон фактично врятував вступну кампанію медколеджу на цей рік, адже за попереднім Законом, поновити ліцензію можна було протягом 10-ти днів з моменту завершення її дії. Ще 3 дні відводились на надання відповіді уповноваженим органом. Тобто розпочати прийом документів вчасно (11 липня), Кіровоградський медичний коледж просто не встиг би, або ж набір студентів за вказаними спеціальностями був би протизаконним.

Тож відповіді на питання чи зможуть з 2017-го року дев’ятикласники вступати на фармацевтів і чому Кіровоградський  медичний коледж ім. Є. Й.Мухіна не готуватиме молодших спеціалістів “Медико-профілактичної справи” (майбутніх кадрів для установ практичної охорони здоров’я, лікарів-гігієністів, епідеміолог, бактерологів і т.д.) у 2016/17 навчальному році і чи не пов’язане це перспективою відкриття у Кіровограді філії Донецького медичного університету ми так і не отримали.

Читайте також: Вже у наступному році у Кіровограді буде відкрито медичний факультет

Фото з офіційного сайту Кіровоградського  медичного коледжу ім. Є. Й.Мухіна

Білоконь Катерина, Перша електронна газета

Поширити:

Залишити коментар:

коментар