Міський голова Світловодська розповів про депутатів, які перешкоджають роботі міськради

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Учора, 29 грудня, під час прес-конфереції, міський голова Світловодська Валентин Козярчук назвав прізвища депутатів, які, на його думку, перешкоджають повноцінній роботі виконавчої влади.

Свою розповідь Козярчук розпочав з Павла Солодова, якого було обрано мером Світловодська у березні 2006 року і вже у жовтні усунуто з посади, рішенням депутатського корпусу міста. Причина цього «перевороту», за словами Козярчука, у тому, що Солодов не пішов на змову з місцевими кланами, які тоді «дерибанили» місто.

Козярчук стверджує, що ці клани підкупили місцеві суди за 50 тис. дол. США, аби позбутись «незручного» міського голови і не допустили його поновлення на посаді. Саме через це Світловодськом аж до чергових виборів 2010 року номінально почергово керували два секретарі міськради. “А фактично містом керували клани, які складалися з місцевих верхівок колишньої Партії Регіонів та «Батьківщини»”, – переконує Валентин Козярчук.

За його словами, за цей час місцевій громаді було завдано значних збитків. Йдеться, зокрема, про продаж двоповерхової будівлі ЛОР-відділення (942 кв. м) ізраїльтянинові Шомроні по 230 грн./кв. м. (для порівняння: на першому у місті аукціоні інші, менш престижні, площі у цокольному приміщенні на вул. Приморській було продано по 1490 грн./кв. м).

“Пізніше у шахрайський спосіб місто лишилось 28-кілометрового колектору, який було «арештовано» податковою за борги міськводоканалу: від його реалізації міський бюджет поповнився на 1,7 млн. грн. А після цього його було реалізовано у Євпаторії за 80 мільйонів гривень”, – розповів міський голова.

Продовжуючи свій «викривальний» екскурс, Козярчук згадав і діяльність від 2010 року міського голови Юрія Котенка з його “реформами”  у сфері ЖКГ. Він розповів про здачу на металобрухт двох кораблів водної бази Центру військово-патріотичного виховання, викрадення з території комунального підприємства 3-тонного бронзового пам’ятника Леніну (демонтованого з центральної площі Світловодська), розкрадання корпусів колишнього заводу «Калькулятор» і тому подібне.

“І якщо колишні «регіонали», ставши «Опозиційним блоком», на цей час значно ослабли, верхівка ВО «Батьківщини» залишається доволі впливовою. – підсумував Козярчук. – І хоча їй не вдалося знов привести до влади Котенка, який балотувався на мери від цієї партії, її у міськраді зараз представляють чотири обранці: Сергій Волохов (директор ТОВ «Itginvest»), Сергій Філоненко (перший заступник міського голови за головування у місті Котенка), Юрій Стогній (директор п/п «Транзит») і Олександр Плахотній”.

Волохову, Філоненку і Стогнію міський голова закидає звинувачення у блокуванні обрання членів виконкому. А Плахотнього Валентин Козярчук призначив директором КП «Комбінат комунальних послуг» – того самого підприємства, що займався здачею на металобрухт названих кораблів і звідки зник Лєнін… Тодішній директор ККП Володимир Білан, за словами Козярчука, переховується у Санкт-Петербурзі (РФ).

«Ви введіть в пошук в Інтернеті «Світловодськ-Волохов-Коган» і все стане зрозумілим», – сказав Козярчук. – До чого «не торкнеться» Волохов – заводи «Олімп», «Чисті метали», «Силікон» – все перетворюється на руїну. У тому числі й «Калькулятор», корпуси якого за безцінь скупив і розібрав його колега-однопартієць Стогній. Якщо цей саботаж не припиниться, я зустрінуся в Києві з головою «Батьківщини» Юлією Тимошенко і розповім їй про діяння цих її однопартійців”.

Такий крок міський голова вважає дієвим з огляду на ситуацію з виборами у Кривому Розі, де завдяки «спайці» тамтешніх «опоблоківців» і «батьківщиніців», мером став Юрій Вілкул. Нагадаємо, дізнавшись про таке «партнерство», Тимошенко розпорядилась розпустити фракцію «Батьківщини» у криворізькій міськраді.

Також Козярчук розповів, що екс-мер Юрій Котенко прагне повернутись на попереднє місце робити – головлікарем Світловодської ЦРЛ: «Під час виборчої кампанії лікарі мені кулуарно говорили, що будуть голосувати за Котенка лиш задля того, щоб у разі поразки він не повернувся в лікарню». Разом з цим він нагадав, що Котенко є інвалідом ІІ групи і за законом не може займати подібні керівні посади.

“Та якимось чином Котенко «одужав» до ІІІ групи, добившись у такий спосіб підписання контракту. Я попередив, що ми не спрацюємся, бо ми з ним різної крові. Тим більше, що на цій посаді себе гідно зарекомендував Олег Щербина”, – сказав Козярчук.

Підсумовуючи сказане, міський голова підкреслив, що 12 січня виповниться два місяці, як новообрана міська влада приступила до роботи. А ще це означає: якщо за цей період міськрада не сформувала штат виконавчих органів – Верховна Рада може прийняти рішення щодо позачергових виборів на проблемній території.

Віталій Асауленко для Першої електронної газети

Поширити:

Залишити коментар:

коментар