Теребовлянська громада на Тернопільщині: радикальні методи для системного розвитку громади (ЛОНГРІД)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Вперше вибори у статусі ОТГ тут пройшли 25 жовтня 2015 року. Теребовлянська міська об’єднана територіальна громада стала найбільшою не тільки на Тернопільщині, а і в Україні. Керівництво громади взялося за внутрішню децентралізацію усіх сфер – кожна школа і будь-який заклад повинен відповідати за свої потреби і вміти налагоджувати внутрішні механізми роботи. Тут в першу чергу думають про міцну суцільну систему успішності громади, а не про те, як “залишитися на наступний термін”. А зарплати посадовці отримують в залежності від якості своєї роботи.

“Ми йдемо трішки радикальними методами, і я бачу в цьому перспективу, бо ми сьогодні зробимо і завтра будемо жити.

Ми не думаємо про те, чи нас виберуть на наступний термін. Ми просто знаємо свою роботу і маємо її виконувати”, – каже голова громади Сергій Поперечний.

Це громада, де зарплату нараховують відповідно до оцінок. Це громада, де просувають внутрішньогалузеву децентралізацію. Тут всі повинні заробляти, хоча б гривню, але заробляти.

Теребовлянську громаду журналісти з Кіровоградської, Харківської та Дніпропетровської областей відвідали під час прес-туру, організованого Українським кризовим медіа-центром у рамках Програми USAID DOBRE.

Про радикальні методи управління заради сталого успіху громади, про новації для розвитку культури і туризму, про успішні бізнес-моделі – читайте у лонгріді Першої електронної газети.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар

1 коментар до Теребовлянська громада на Тернопільщині: радикальні методи для системного розвитку громади (ЛОНГРІД)

  1. Любов Журавель ·
    Відмінно! Так тримати взятий курс! Побачене на власні очі, почуте своїми вухами дає високу оцінку діяльності Теребовлянської громади. Сталого вам розвитку і здійснення найбажаніших планів!

Коментарі заборонені.