Приниження учасника АТО та пенсіонерів і дуля пасажиру: чим цього тижня відзначились кропивницькі “маршрутники”

Приниження дівчини – учасниці АТО, нетактовна поведінка щодо пенсіонерів, грубі порушення ПДР, виїзд іржавих машин (або з листом ДВП замість скла) на маршрут. Це далеко не повний перелік порушень, які минулого тижня скоїли водії маршрутних таксі та керівники підприємств перевізників. Усі ці випадки були оприлюднені небайдужими містянами на сторінці “Громадський контроль пасажирського транспорту Кропивницького” у соцмережі Фейсбук.

“Перша електронна газета” сьогодні починає серію щотижневих публікацій про порушення у сфері пасажирських перевезень. У першому огляді ми пропонуємо ознайомитись із випадками різноманітних порушень, які скоїли перевізники та водії громадського транспорту із 7 по 14 липня.

Водій маршрутки образив і звинуватив у підробці документів учасницю АТО

Сталося це 7 липня. Водій 113-ої маршрутки з номером ВА 7284 АА нетактовно висловлювався у бік учасниці АТО капітана батальйону “Святослав” Юлії Миргородської. Він натякав, що дівчина купила собі посвідчення УБД. Про це військова написала на своїй сторінці у Фейсбуці.

Завдяки масовому поширенню цього кричущого випадку у соцмережах і увазі кропивницьких журналістів, водія та його керівника викликали у кабінет до начальника управління транспорту Олександра Вергуна. Хамовитий водій був попереджений про загрозу звільнення. Він вибачився перед дівчиною.

Обслуговує 113-ий маршрут ПП «Паритет Сервіс», директор – Білобородова Ріта Василівна.

Дуля пасажиру

9 липня водій маршрутки 1-Ц показав дулю кропивничанину Вадиму Хрипливому після прохання показати графік руху автобусу. Про це чоловік написав у своєму Фейсбуці.

Обслуговує цей маршрут ПП «ОЛІКС», директор – Вінницький Дмитро Васильович.

Як повідомили представники фірми-перевізника у коментарях під публікацією, за нетактовну поведінку водій отримав сувору догану з попередженням про звільнення. Проте таку реакцію чоловіка у підприємстві пояснили тим, що пасажир лаяв і ображав водія.

скрін із соцмережі

Іржаві корита на маршрутах

Цього тижня кропивничани неодноразово фіксували маршрутні таксі, які знаходяться у, м’яко кажучи, незадовільному стані. Машини виходили на маршрут обдерті та іржаві.

Зокрема, у такому стані курсували маршрутки ПП «УкрАвтоІнвест» – № 8 (ВА 3682 АХ) та № 11 (ВА 1208 АА).

Також іржавими та обдертими курсували машини ПП «ОЛІКС», директор – Вінницький Дмитро Васильович.

Зокрема, маршрутка № 44 (ВА 1800 АА) та № 21 (ВА 0095 АА).

Відзначився також перевізник ПП «Автобаз Кіровоград», директор – Мачула Сергій Леонідович. Його 14-та маршрутка з номером ВА 0675 АА теж є більше схожою на іржаве корито.

ДВП замість скла

 Ще одна машина ПП «Автобаз Кіровоград» відзначилася тим, що у неї замість скла встановлений тонкий дірявий лист ДВП. Таким на 115-ому маршруті курсує по місту автобус з номером ВА 4895 ВЕ.

Грубі порушення ПДР

За інформацією з допису у Фейсбуці кропивничанина Дениса, водій 44-ої маршрутки (ВА 1864 АА) спочатку намагався підібрати пасажирку на Комарова, за світлофором ще й з лівого ряду (тим самим притиснувши авто автора допису в бордюр), потім на зупинці “Друкарня” проїхав на жовтий, а в районі спортшколи взагалі повертав на червоне світло.

Обслуговує 44-ий маршрут  ПП «ОЛІКС», директор – Вінницький Дмитро Васильович.

А водій 112-ої маршрутки (ВА 1779 АА) зупинявся і підбирав пасажирів перед світлофором у невстановленому місці. Сталося це на перехресті вул. Михайлівської та бульв. Студентський.

Про це у Фейсбуці повідомила кропивничанка Олена Кумпан. Вона звернулася з письмовою скаргою на електронну пошту начальника управління транспорту Олександра Вергуна і чекає відповіді.

Обслуговує 112-ий маршрут ПП «Паритет Сервіс», директор – Білобородова Ріта Василівна.

Хамство щодо пенсіонерок

Традиційно, не обійшлося минулого тижня і без хамства щодо літніх людей.

“Водій маршрутки № 134 на зупинці “Черемушки”, побачивши що у салон заходить старенька з паличкою, рушив з її пакетом, а вона бігла за машиною. І тільки гвалт, піднятий пасажирами, змусив його зупинитись”, – написав у спільноті  “Громадський контроль пасажирського транспорту Кропивницького” користувач Ден Михалич.

На жаль, номеру автобусу на світлині не видно. Але, як повідомив у коментарях під публікацією начальник управління транспорту Олександр Вергун, 10 липня громадянкою, про яку йдеться в публікації, було подано офіційну скаргу.

“Відповідно до Закону України “Про звeрнeння громадян”, данe питання на сьогоднішній дeнь опрацьовується пeрeвізником. Про рeзультати розгляду заявницю будe проінформовано”, – написав він.

Обслуговує 134-ий маршрут КТ «Автолегіон – Варванської Ю.В.».

Ще один випадок хамства теж був зафіксований у маршрутці КТ «Автолегіон – Варванської Ю.В.». Про це у Фейсбуці повідомила Людмила Макей.

Цього разу старенькій бабусі хамив водій маршрутки № 116 а (ВА 0859 АА).

Із цим випадком намагався розібратися начальник управління транспорту. Олександр Вергун наступного дня виїхав на кінцеву зупинку маршруту, але того водія вже не було на маршруті.

Також у цей день Олександр Вергун поїхав на кінцеву зупинку 274-го маршруту – на площу Богдана Хмельницького, аби перевірити дотримання графіку водіями.

В управлінні розвитку транспорту та зв’язку Кіровоградської міськради найближчим часом планують змінити формат роботи Комісії з розгляду звернень щодо нетактовної поведінки водіїв міського транспорту.

«Ми дещо змінюємо формат роботи цієї комісії. Не буде, як раніше у її складі 8–10 людей. Буде представник Громадської ради і буде представник управління. Ці дві особи розглядатимуть всі випадки нетактовної поведінки, будуть викликатися водії, після розгляду скарг будуть вживатися всі заходи, а рекомендації направлятись перевізнику», – повідомив керівник управління Олександр Вергун.

Найголовніше, щоб люди не мовчали, якщо бачать порушення. Олександр Вергун радить про усі випадки нетактовної поведінки водіїв міського пасажирського транспорту та інших порушень повідомляти за телефоном (0522) 24-48-00 (Управління розвитку транспорту та зв’язку Кіровоградської міськради), 0800217721 (Гаряча лінія міського голови).

Поширити:

Залишити коментар:

коментар