Різновиди льодяників від кашлю та їх вибір

© Medical News Today

Переважна більшість людей за перших ознак подразнення чи запалення верхніх дихальних шляхів намагається обрати правильні льодяники від кашлю. Вони ефективні при застуді чи ГРВІ, алергії, пересиханні горла під час вдихання надто сухого чи холодного повітря. Від складу льодяників, які можна придбати в аптеці https://anc.ua/ru, залежить ефект та результативність лікування в цілому. Якими вони бувають та що краще придбати, детально розповімо далі.

Класифікація протикашльових льодяників

Перш за все льодяники відрізняються за призначенням. Найрозповсюдженіші — зволожувальні. Вони містять в собі пом’якшувальні компоненти, які допомагають позбутися відчуття подразнення та заспокоїти сухий кашель. Антисептичні засоби знищують хвороботворні мікроорганізми, що потрапили у верхні дихальні шляхи. З їх допомогою можна запобігти розвитку захворювання. До складу відхаркувальних льодяників зазвичай входять рослинні екстракти, що стимулюють виведення мокротиння.
Розрізняють пастилки й за активними компонентами:

  1. ментолові — призначені для полегшення дихання та пом’якшення горла;
  2. евкаліптові — володіють протизапальною дією;
  3. медові — ефективно зволожують та заспокоюють слизову оболонку;
  4. з антисептиками — варто уважно вивчити склад, щоб розуміти який саме антисептик застосований.

Для підсилення дії льодяників до їх складу можуть додавати вітамін C, який підвищує імунітет, чи інші корисні елементи. Також часто застосовуються різноманітні рослинні компоненти, що усувають запалення, наприклад, ромашку, шавлію, лакрицю.
Image

На що звернути увагу під час вибору льодяників

Купуючи трав’яні льодяники https://anc.ua/ru/product/bronkho-veda чи засоби на синтетичній основі, важливо врахувати їх склад. Серед компонентів не повинно бути речовин, які можуть спричинити у пацієнта алергію. Якщо під час лікування виникли симптоми алергічної реакції — варто відмовитися від подальшого вживання засобу та звернутися до лікаря.
Щоб отримати бажаний ефект від лікування льодяниками, потрібно:

  1. дотримуватися рекомендованого дозування;
  2. розсмоктувати засіб до повного розчинення, не жувати чи ковтати цілу таблетку;
  3. зберігати пастилки в сухому темному прохолодному місці.

Льодяники повинні бути підібрані відповідно до віку пацієнта. Для дітей різних вікових категорій призначені окремі лікарські засоби, а використання пастилок для дорослих може спричинити передозування активних компонентів та виникнення побічних дій. Якщо протягом 2-3 днів кашель не зникає — варто звернутися за консультацією до фахівця.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар