Меню автентичних страв від “Баби Єльки” презентували у Кропивницькому

У Кропивницькому у кнайпі “Бамбетель” презентували перше меню, що складається з автентичних страв, записаних під час експедицій проєкту “Баба Єлька”.

Про це повідомляє Перша електронна газета.

До меню увійшли:

  • борщ по-кропивницьки,
  • теліжка з Божедаївки,
  • сальники,
  • гречаники,
  • хрустики,
  • панські вареники (рецепт із Мошориного) ,
  • паштет із тюльки (рецепт із Новгородки),
  • реберця у солодкому соусі із сушених ягід,
  • маринований товстолоб (за рецептом із Новомиргорода) та інші страви.

Меню буде постійним.

327159314-611588484058944-6431171975667104979-n

327658746-740001087448228-1091127589360006528-n

“Це історія не лише про смаки, а й про нашу ідентичність, тож запрошуємо дізнаватися і відкривати для себе Кропивниччину у кнайпі ” Бамбетель”, – каже упорядниця книги “Смачна Кропивниччина” Інна Тільнова.

Під час презентації усі могли не лише скуштувати страви, а й узяти участь у розіграші від “Баби Єльки” та “Бамбетеля”. Суперпризом стали пиріжки за автентичним рецептом Тетяни Чумаченко із села Хайнівка, а також сертифікат на 300 грн на страви з меню “Смачної Кропивниччини”.

327008542-611272847504407-3564653790452058861-n

326451291-595214895314217-5463246491671464476-n

326555238-1314386722452066-5314584469615759127-n

327140584-1243281409926432-2738314743505739897-n

327146893-572837371430755-5028764605488876466-n

327280174-718474129756426-7235668527045770914-n

328500670-762306802220126-4394598397724465752-n

328597700-490467829953968-5688707412072727336-n

327082131-1320254788766063-224410482814192968-n

330790429-606187724612712-556471926003739504-n

331120012-761602811640920-330647085690857111-n

331445226-644899637442793-422502062371526019-n

331515006-579934190436465-7672990196687758396-n

Торік “Смачну Кропивниччину” презентували на виставці “Українська крамниця” у Лондоні та на Міжнародній книжковій виставці у Празі.

Читайте також: Етнопроєкт “Баба Єлька” можна підтримати на Patreon

Поширити:

Залишити коментар:

коментар