Популярні коктейлі з горілкою

Алкогольні коктейлі — популярні напої, які вирізняються яскравим смаком завдяки поєднанню різних інгредієнтів. Існує багато рецептів для їх приготування. Деякі мікси з горілкою популярні в усьому світі — їхні назви добре відомі, інші — менш поширені. Однак іноді найкраще рішення — експерименти. Так можна створити улюблений мікс, щоб насолоджуватися, коли з’являється таке бажання.

Прості коктейлі з горілкою

Найкраще рішення для новачків — прості рецепти. Потрібна якісна горілка, наприклад Finlandia за гарною ціною, як один з основних інгредієнтів для створення коктейлю. Ось лише декілька елементарних рецептів для приготування.

Викрутка

Для створення популярного міксу потрібні:

  1. Великий апельсин — 1 шт. + 1 скибочка.
  2. Мандарин — 1 шт.
  3. Лід у кубиках — 200 г.
  4. Горілка — 50 мл.
  5. Ангостура — кілька крапель.

Необхідно вичавити сік з апельсина та мандарина у високу склянку. Додати лід і влити горілку. Доповнити напій кількома краплями ангостури, ретельно перемішати й прикрасити скибочкою апельсина.

Морський бриз

Освіжальний коктейль готується за 5 хв. У високу склянку слід скласти 180 г льоду в кубиках, влити 50 мл горілки, а також 50 мл грейпфрутового та 100 мл журавлиного соку. Акуратно перемішати інгредієнти, прикрасити скибочкою лайма — і можна насолоджуватися.

Блакитна лагуна

Для приготування коктейлю з фірмовим терпким смаком і легкою гіркуватістю знадобляться:

  1. Горілка — 40 мл.
  2. Журавлиний сік — 120 мл.
  3. Лід — до 200 г.
  4. Грейпфрутовий сік — 30 мл.

Високий келих наповнити льодом, влити горілку та грейпфрутовий сік. Ретельно перемішати. Додати журавлинний сік. Знову перемішати. Прикрасити скибочкою лимона.

Незвичайні коктейлі з горілкою

Іноді прості мікси вже не приносять насолоди, або хочеться скуштувати чогось нового, можливо, незвичайного. Немає проблем — достатньо купити хорошу горілку в Маудау, де є напої на будь-який бюджет, вибрати відповідний рецепт і братися до справи.

Гарбузовий олд-фешн

Цей простий лонгдринк приваблює незвичайним смаком. Для його створення знадобляться:

  1. Горілка — 25 мл.
  2. Біле вино ігристе — 150 мл.
  3. Гарбузове пюре — 4 ч. л.
  4. Кориця — на смак.

Пюре можна взяти магазинне або власного приготування. Другий варіант кращий — маса буде ароматнішою, а смак коктейлю — більш насиченим. В охолоджений келих під шампанське влити горілку, вино та пюре. Добре перемішати. Обідок прикрасити сумішшю цукру й кориці.

Буль-шот

Про такий коктейль можна сміливо говорити: напій на любителя. Для його приготування знадобляться:

  1. Горілка — 45 мл.
  2. Бульйон із яловичини — 90 мл.
  3. Лимонний сік — ½ ч. л.
  4. Вустерський соус — ½ ч. л.
  5. Сіль, мелений чорний перець — на смак.

У шейкері з’єднати всі інгредієнти й добре перемішати. У келих покласти лід і влити отриману масу, проціджуючи через ситечко. За бажання прикрасити скибочкою лимона.
Кожен коктейль по-своєму оригінальний. Коли хочеться чогось неповторного, замінюйте інгредієнти та насолоджуйтеся результатом.


Зверніть увагу!

НАДМІРНЕ СПОЖИВАННЯ АЛКОГОЛЮ ШКІДЛИВЕ ДЛЯ ВАШОГО ЗДОРОВ’Я

Поширити:

Залишити коментар:

коментар