Алкогольні коктейлі — популярні напої, які вирізняються яскравим смаком завдяки поєднанню різних інгредієнтів. Існує багато рецептів для їх приготування. Деякі мікси з горілкою популярні в усьому світі — їхні назви добре відомі, інші — менш поширені. Однак іноді найкраще рішення — експерименти. Так можна створити улюблений мікс, щоб насолоджуватися, коли з’являється таке бажання.
Прості коктейлі з горілкою
Найкраще рішення для новачків — прості рецепти. Потрібна якісна горілка, наприклад Finlandia за гарною ціною, як один з основних інгредієнтів для створення коктейлю. Ось лише декілька елементарних рецептів для приготування.
Викрутка
Для створення популярного міксу потрібні:
- Великий апельсин — 1 шт. + 1 скибочка.
- Мандарин — 1 шт.
- Лід у кубиках — 200 г.
- Горілка — 50 мл.
- Ангостура — кілька крапель.
Необхідно вичавити сік з апельсина та мандарина у високу склянку. Додати лід і влити горілку. Доповнити напій кількома краплями ангостури, ретельно перемішати й прикрасити скибочкою апельсина.
Морський бриз
Освіжальний коктейль готується за 5 хв. У високу склянку слід скласти 180 г льоду в кубиках, влити 50 мл горілки, а також 50 мл грейпфрутового та 100 мл журавлиного соку. Акуратно перемішати інгредієнти, прикрасити скибочкою лайма — і можна насолоджуватися.
Блакитна лагуна
Для приготування коктейлю з фірмовим терпким смаком і легкою гіркуватістю знадобляться:
- Горілка — 40 мл.
- Журавлиний сік — 120 мл.
- Лід — до 200 г.
- Грейпфрутовий сік — 30 мл.
Високий келих наповнити льодом, влити горілку та грейпфрутовий сік. Ретельно перемішати. Додати журавлинний сік. Знову перемішати. Прикрасити скибочкою лимона.
Незвичайні коктейлі з горілкою
Іноді прості мікси вже не приносять насолоди, або хочеться скуштувати чогось нового, можливо, незвичайного. Немає проблем — достатньо купити хорошу горілку в Маудау, де є напої на будь-який бюджет, вибрати відповідний рецепт і братися до справи.
Гарбузовий олд-фешн
Цей простий лонгдринк приваблює незвичайним смаком. Для його створення знадобляться:
- Горілка — 25 мл.
- Біле вино ігристе — 150 мл.
- Гарбузове пюре — 4 ч. л.
- Кориця — на смак.
Пюре можна взяти магазинне або власного приготування. Другий варіант кращий — маса буде ароматнішою, а смак коктейлю — більш насиченим. В охолоджений келих під шампанське влити горілку, вино та пюре. Добре перемішати. Обідок прикрасити сумішшю цукру й кориці.
Буль-шот
Про такий коктейль можна сміливо говорити: напій на любителя. Для його приготування знадобляться:
- Горілка — 45 мл.
- Бульйон із яловичини — 90 мл.
- Лимонний сік — ½ ч. л.
- Вустерський соус — ½ ч. л.
- Сіль, мелений чорний перець — на смак.
У шейкері з’єднати всі інгредієнти й добре перемішати. У келих покласти лід і влити отриману масу, проціджуючи через ситечко. За бажання прикрасити скибочкою лимона.
Кожен коктейль по-своєму оригінальний. Коли хочеться чогось неповторного, замінюйте інгредієнти та насолоджуйтеся результатом.