Не тільки зелений: який буває абсент

Абсент невипадково прозвали зеленою феєю. Він же дав назву всьому алкоголю “зелений змій”. Цей напій відрізняється насиченим смарагдовим кольором. Однак за роки його існування придумали також безліч різновидів настоянок – від прозорого до червоного кольорів.

Класифікація за кольором

Ті, хто планують абсент купити, мають знати, що він поділяється на такі види:

  1. Зелений – класичний. Однак його відтінок не завжди однаковий. Він варіюється від їдючо-салатового до темно-зеленого. Спочатку за підфарбовування алкоголю відповідав хлорофіл. Але поступово він вицвітає, тому в сучасних інтерпретаціях абсенту для надання кольору використовуються харчові барвники.
  2. Чорний чи коричневий – такий абсент можна переплутати з Henessy чи іншим видом коньяку. Секрет фарбування полягає у використанні коренів полину замість її листя, передбачених класичною технологією виготовлення. Крім того, як барвник деякі виробники використовують настоянку чорної акації. Вона надає напою темніший колір і надає смаку ягідно-квіткові нотки.
  3. Червоний – у класичній технології виготовлення абсенту рубінового кольору використовується екстракт гранату. Однак через його здорожчання багато виробників перейшли на штучні барвники. Червоний абсент відрізняється фруктовими мотивами у композиції смаку.
  4. Синій – колір варіюється від темного насиченого до світло-блакитного. Для підфарбовування використовується насіння гуарани, бутони лотоса та синтетичні барвники. Вони не впливають на смакові якості напою. Тому за своєю композицією синій абсент максимально наближений до зеленого. Цей алкоголь через колір часто використовується для приготування коктейлів.
  5. Жовтий – цей колір можна одержати двома способами. Перший – природний. Жовтий колір напою формується при розпаді хлорофілу. Другий спосіб – штучний. Він передбачає додавання барвників.
  6. Прозорий чи білий – абсент таким стає через унікальну технологію виробництва. У його складі відсутні барвники. Алкоголь розливають по пляшках одразу після дистиляції.

Класифікація за змістом туйону

Ця речовина вважається небезпечною, тому за загальноєвропейськими стандартами її вміст не повинен перевищувати 10 мг на 1 л. Однак можливі винятки:

  • без туйону – імітація абсенту;
  • 1,5-10 мг – така кількість міститься у більшості напоїв;
  • 25-100 мг – такий алкоголь випускається у Швейцарії та Чехії.

Два види міцності

Сам собою абсент – це міцний напій. За цією ознакою він поділяється на два види. Перший – дуже міцний. Він містить 50-65% об.. Такий абсент містить мінімум туйону. Його виробляють в Іспанії, Франції та Чехії. Другий вид – екстремально міцний, що містить до 85% об.. Такі напої виготовляють в Іспанії, Італії, Німеччині, Швейцарії, Німеччині та Чехії.


Зверніть увагу!

НАДМІРНЕ СПОЖИВАННЯ АЛКОГОЛЮ ШКІДЛИВЕ ДЛЯ ВАШОГО ЗДОРОВ’Я

Поширити:

Залишити коментар:

коментар